Amerikaans investeringsbedrijf met $16 miljard zet weg open naar Bitcoin (BTC)

Klanten van Wealthfront kunnen investeren in bitcoin (BTC). Het investeringsbedrijf uit Californië geeft hun ruim 357.000 klanten de mogelijkheid BTC toe te voegen aan hun portfolio. Dat meldt Reuters.

Wealthfront staat bekend als een ‘geautomatiseerd investeringsbedrijf’ en heeft zo’n $16 miljard aan assets in beheer. Het gaat om financiële producten die afgeleid zijn van bitcoin, het bedrijf zal voorlopig niet in naam van hun klanten echte bitcoin kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wealthfront

Nog deze week kunnen de eerste klanten aan de slag met het bouwen van hun eigen bitcoin portfolio. Het gaat voorlopig om vooraf geselecteerde financiële producten zoals exchange-traded funds (ETF‘s).

Volgens Reuters is Wealthfront normaalgesproken conservatief met hun investeringen. Toch zijn ze er nu relatief vroeg bij met bitcoin. Veel andere partijen hebben de stap al gezet naar de eerste bitcoin diensten, maar het echte vuurwerk moet nog beginnen.

Portfolio’s van hun klanten worden gemanaged door software dat keuzes maakt tussen verschillende ETF-portfolio’s. Wealthfront heeft nog niet bekendgemaakt om welke crytpcurrency’s het gaat, maar een bedrijf als dit zal ongetwijfeld starten met een aantal bitcoin opties. Met daarnaast mogelijk een aantal alternatieven.

Dan Carroll, medeoprichter en cheif strategy officer bij Wealthfront geeft aan dat millennials en jongere investeerders steeds meer opties zoeken. Carroll: ”Wealthfront is de plek waar je verantwoordelijk kunt investeren, het is geen wilde westen speelhal.”

Je kunt overigens ook prima investeren in bitcoin zónder een partij als Wealthfront.

Niet 100% in crypto

Carroll geeft aan dat klanten niet 100% van hun portfolio in cryptocurrency’s zullen hebben. Dit soort regels zien we vaker bij meer traditionele partijen die de stap maken naar BTC. Een recent voorbeeld daarvan is de Amerikaanse bank Morgan Stanley.

Klanten met meer dan $2 miljoen aan assets bij de bank mogen investeren in twee van hun bitcoin fondsen. Slechts 20% van je portfolio mag bestaan uit bitcoin bij het bedrijf.

Onze oosterburen zijn ook in de weer met nieuwe regels. Ruim 4.000 fondsen in Duitsland mogen bitcoin kopen later dit jaar. Het gaat om bijvoorbeeld bestaande pensioenfondsen, maar ook nieuwe nog op te richten fondsen kunnen direct blootstelling zoeken aan BTC.

Lees meer over:
ETFIndustrie

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...