Amerikaanse belastingdienst zet Bitcoin als prioriteit in de agenda

De Amerikaanse belastingdienst heeft richtlijnen rondom bitcoin nog altijd hoog op de prioriteitenlijst staan. Dat is te lezen in het Priority Guidance Plan for the 2021-2022 van de Treasury and Internal Revenue Service (IRS).

De IRS wil onder andere werken aan duidelijke landelijke richtlijnen voor beurzen en brokers. Het gaat bijvoorbeeld om de regels voor kleine transacties onder een bepaalde grens.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Regels

Het protocol van bitcoin is niet (makkelijk) in wettelijke kaders te vangen. De industrie daarentegen (en de gewone burger) moeten wel voldoen aan lokale regels. Daar hoort ook een afdracht bij de belastingdienst bij.

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de belastingzaken, maar de IRS wil graag ook verantwoordelijkheden neerleggen bij beurzen en brokers. Zo moeten zij een rapport sturen naar hun klanten waar hun aan- en verkoopgedrag van het jaar in te zien is. Dat kan dan vervolgens worden gebruikt om hun gegevens juist op te geven bij de belastingdienst.

Dit geldt al voor traditionele beurzen en de belastingdienst wil dit doortrekken naar bedrijven in deze industrie.

Bitcoin in Amerika

Bitcoin in Amerika is een moeilijk onderwerp. Het land bestaat uit 50 staten die zich moeten houden aan landelijke wetten en regels, maar lokaal hebben zij zeer veel vrijheid. Het beleid rondom bitcoin verschilt enorm in bijvoorbeeld de staat New York en Texas of Wyoming.

Het is onduidelijk wanneer de landelijke plannen van de IRS worden uitgerold en het valt dus te bezien hoe dit uiteindelijk gaat werken voor bedrijven en de belastingbetalers in Amerika.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...