‘Amerikaanse bitcoin miners en developers krijgen niet dezelfde belastingregels als brokers’

Bitcoin miners kunnen opgelucht ademhalen. De Amerikaanse belastingdienst gaat miners anders behandelen dan brokers en cryptobeurzen. Dat is te lezen in een brief die de Amerikaanse belastingdienst heeft gestuurd naar senatoren, meldt The Block.

Dit nieuws betekent niet dat er geen (extra) belastingregels zijn voor miners in de VS. De categorie van miners, maar ook developers, valt slechts buiten de groep met brokers en cryptobeurzen voor specifieke belastingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door een uitgebreid wetsvoorstel in 2021 leek het er even op dat miners en ontwikkelaars aan dezelfde regels moesten gaan voldoen als bitcoin kopers/verkopers. Dat zorgt voor problemen wanneer je de financiële boekhouding moet delen met de Internal Revenue Service (IRS).

De brief ging naar zes senatoren. Cynthia Lummis, Mark R. Warner, Rob Portman, Kyrsten Sinema, Pat Toomey en Mike Crapo. Dit is een lijstje van Amerikaanse senatoren die op verschillende manieren probeerde de regels op een andere manier in te voeren.

Brokers

Brokers moeten bijvoorbeeld laten zien met wie zij zaken doen. Je bent verplicht om jezelf te identificeren voordat je bitcoin kunt kopen bij de grootste cryptobeurzen. Bedrijven moeten die gegevens desgevraagd delen met de belastingdienst.

Als je een app bouwt of bitcoin transacties verwerkt heb je niet de benodigde gegevens. De brief van het Amerikaanse ministerie van Financiën geeft duidelijkheid: “De bestaande regelgeving legt alleen rapportageverplichtingen op aan marktdeelnemers die zich bezighouden met zakelijke activiteiten die hen toegang geven tot informatie over de verkoop van effecten door belastingbetalers.”

Het ministerie van Financiën lijkt het wat dat betreft eens te zijn met verschillende critici. Het is simpelweg niet nuttig om deze gegevens te vragen van miners en developers. Zij zien in dat het geen werkbare situatie is: ‘‘Bijvoorbeeld personen die alleen transacties valideren zullen waarschijnlijk niet weten of een transactie deel uitmaakt van een verkoop. En personen die alleen opslagapparaten verkopen die worden gebruikt om private keys te bewaren of personen die alleen software schrijven, voeren geen makelaarsactiviteiten uit.”‘

Amerika

Net als alle andere landen ter wereld worstelt de VS ook met bitcoin en de opkomst van een nieuw financieel netwerk. Huidige regels, wetten en richtlijnen voldoen vaak niet. Ook zijn er uiteraard verschillende stromingen in het land. Er is nog geen duidelijk landelijk beleid. Bitcoin is als onderwerp inmiddels ook onderdeel geworden van politieke campagnes in het land.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer