‘Gemeenten in Tennessee moeten bitcoin kunnen kopen’, aldus wetsvoorstel

758 totale weergaven

Politicus Jason Powell heeft in Tennessee een wetsvoorstel ingediend. De Amerikaan wil dat gemeenten en ook de staat zelf in bitcoin moeten kunnen investeren.

Wetsvoorstel

Een wetsvoorstel is ingediend bij de wetgevende macht van Tennessee. Dit is een staat in het mid-oosten van de Verenigde Staten. Naast investeringen in bitcoin opent dit voorstel ook de deuren voor beleggingen in andere cryptocurrency’s en non-fungible tokens (NFT’s).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het voorstel heeft de naam House Bill 2644 en is op 2 februari ingediend. De samenvatting is als volgt;

“Het machtigt een provincie, gemeente of de staat om te investeren in cryptocurrency, blockchains en NFT’s.”

Hiervoor moet wel een deel van de staatswet worden gewijzigd, specifiek het onderdeel dat betrekking heeft tot “investeringen die zijn toegestaan, en in het geval van provincies ook het gebruik van ‘inactieve fondsen’.”

'Gemeenten in Tennessee moeten bitcoin kunnen kopen', aldus wetsvoorstel

Volgens LegiScan is de maatregel doorverwezen naar een subcommissie binnen de House Finance. Deze Ways and Means Committee gaat zich nu buigen over dit voorstel. Het is niet bekend hoeveel steun er is voor dit voorstel.

Trend in VS

Wel zijn er in Tennessee al enkele andere kleine initiatieven gaande. De burgemeester van de stad Jackson wil een plekje vrijmaken voor bitcoin. Een van de plannen is dat men belasting moet kunnen betalen met het decentrale en schaarse internetgeld.

Ook wil hij dat het een salarisoptie wordt voor ambtenaren. Het is niet ondenkbaar dat dit wetsvoorstel nodig is om onderstaand plan in werking te kunnen zetten.

Het voorstel in Tennessee is ingediend door staatsvertegenwoordiger Jason Powell. Het kan ook zo zijn dat hij geïnspireerd door senators in Arizona en Texas. Ook hier is er veel gaande op staatsniveau.

Wendy Rogers wil dat bitcoin een wettig betaalmiddel wordt in Arizona, terwijl Don Huffines van Texas belooft dit te gaan doen als hij wordt herkozen. Ook in Mississippi is Bitcoin voorgekomen in de politieke debatten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!