Amerikaanse miners potten 17.960 bitcoin (BTC) op

Amerikaanse mining bedrijven hebben gezamenlijk ruim 10.500 Bitcoin gemined. 40% daarvan is afkomstig van de afgelopen twee maanden, zo blijkt uit onderzoek van The Block.

Bitcoin mining bedrijven uit Amerika

De onderzoekers hebben de kwartaalrapportages van Riot, Marathon, Bitfarm, Hut8 en Argo doorgevlooid. Daaruit blijkt dat ze in augustus in totaal 1.796 bitcoin hebben gedolven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De verklaring ligt voor de hand. Mining bedrijven uit China stonden tijdelijk stil vanwege het ingestelde mining verbod in hun thuisland in juni. Daar heeft hun Amerikaanse concurrentie van geprofiteerd.

Met name de opbrengst uit kwartaal twee (april tot en met juni) is opvallend.

Hun positie moet ook niet weer overdreven worden: de zes boven genoemde bedrijven hebben in 2021 tot nu toe een marktaandeel van 5%.

Niet-genoteerde bedrijven zoals Core Scientific, Greenidge Generation en Stronghold Digital zijn niet meegenomen in deze data.

Amerikaanse miners potten 17.960 bitcoin (BTC) op

Uit on-chain analyses blijkt dat mining bedrijven hun hand op wallet houden en hun bitcoin hodlen. Dat blijkt ook uit de cijfers van The Block met betrekking tot deze bedrijven.

We zien een stijgende lijn in bitcoin bezit, waarbij de cijfers van Bit Digital nog niet zijn bijgewerkt over de maanden juli en augustus.

De vijf andere bedrijven hebben samen 17.960 Bitcoin verzameld, een vermogen van ruim 84 miljoen dollar.

Amerikaanse miners potten 17.960 bitcoin (BTC) op

Ter vergelijking: eind december 2020 had het vijftal nog maar ‘slechts’ 4.176 BTC.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...