Rechter stap op in zaak van FTX wegens mogelijke belangenverstrengeling

De soap rondom FTX gaat vrolijk door. Oprichter Sam Bankman-Fried is verwikkeld in verschillende rechtszaken. De Amerikaanse rechter Ronnie Abrams zal echter geen rol meer spelen in dit proces. Zij stopt met een simpele reden: haar man heeft indirect gewerkt voor FTX en consorten.

Haar man is partner bij Davis Pol & Wardwell, een advocatenkantoor dat FTX adviseerde in 2021. En dat is dan (mogelijk) belangenverstrengeling.

Abrams geeft aan dat dit advocatenkantoor ook partijen heeft geholpen die mogelijk tégen FTX en Bankman-Fried zijn in andere zaken.

De man van Abrams, Greg Andres, hield zich voor de stap naar de commerciële partijen bezig met crimineel onderzoek. Zo was hij betrokken bij onderzoeken naar fraude en buitenlandse omkoperij.

Voor Bankman-Fried verandert er momenteel weinig. Hij hoeft niet terug de gevangenis in voorlopig. Hij wacht in een huis van zijn ouders op het verloop van de verschillende rechtszaken. Rechter Abrams vond dat huisarrest prima kon. Zij gaf aan dat er weinig risico is op vluchten door de bekendheid van Bankman-Fried.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...