Amerikaanse senators vragen opheldering over cryptofraude via Facebook en Instagram

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft een brief ontvangen van Amerikaanse senators. Ze willen dat het bedrijf van CEO Zuckerberg meer gaat doen om cryptofraude via zijn platforms te voorkomen.

Cryptofraude bestrijden

De brief komt uit de koker van een groep senators, onder leiding van de New Jersey-democraat Bob Menendez. Ze willen weten hoe het bedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp allerlei soorten scams rondom cryptocurrency’s bestrijdt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de brief beweren Menendez en zijn collega’s dat “Meta een voedingsbodem biedt voor cryptofraude die aanzienlijke schade toebrengt aan consumenten.”

Menendez krijgt bijval van Sherrod Brown, voorzitter van de Senaatscommissie voor banken, alsmede van Elizabeth Warren, Dianne Feinstein, Bernie Sanders en Cory Booker.

Je kunt wel stellen dat het de innovatie-dino’s zijn het Amerikaanse congres zijn. Warren laat zich louter negatief uit over bitcoin en altcoins. Het aankaarten van frauduleize praktijken is

Nepacties voorkomen

Ondanks dat scams overal op het internet opduiken, noemen de senators in de brief vijf sites van Meta als belangrijke doelwitten van de fraudeurs. 32% van de verliezen worden geleden via Instagram, 26% via Facebook en 9% via WhatsApp.

Daarom uiten de politici de zorg dat Meta niet genoeg doet om dit soort nepacties te voorkomen. Ze willen inzichten krijgen in de procedures en methoden die worden doorlopen alvorens scams offline worden gehaald.

Meta richt zich intussen op .. jawel, de metaverse. Het stopte onlangs met de Novi cryptowallet en verkocht de Diem-software aan Silvergate Bank.

Wees dus gewaarschuwd: als iets te mooi klinkt om waar te zijn is dat het waarschijnlijk ook. De ‘stuur 1 btc en krijg 2 btc terug’-scams zijn nep. Ook termen als ‘cloud mining’ en ‘passief rendement verdienen’ behoren toe aan dit soort oplichters. Een bitcoin betaling is onomkeerbaar, dus als je er per ongeluk toch in trapt betekent dat weg = weg.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsscam