Amerikaanse toezichthouder waarschuwt: we gaan beter toezicht houden

Amerikaanse toezichthouder waarschuwt: we gaan beter toezicht houden

Een van de toezichthouders op de Amerikaanse financiële markten is van plan om meer middelen in te zetten om te handhaven op de cryptomarkt. Er is teveel fraude en manipulatie en de kwetsbare consument moet in bescherming genomen worden, zo is de overtuiging.

CFTC is er klaar mee

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vindt dat ze meer moeten inzetten op het bestrijden van fraude en manipulatie in de cryptomarkten. Dat zegt voorzitter van de CFTC Rostin Behman tijdens zijn online speech voor de Chainalysis Links conferentie in New York City. De CFTC is een zusterorganisatie van de Securities and Exchange Commission (SEC) en verantwoordelijk voor het toezicht op onder andere de handel in opties en futures.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Koppen over het verlies van tientallen miljoenen dollars aan digitale activa als gevolg van protocol-hacks, phishing-aanvallen, misbruik maken van kwetsbare mensen en andere frauduleuze en manipulatieve praktijken zijn veel te gewoon geworden", zegt Behman met enig gevoel voor drama. Om daaraan toe te voegen dat “recente wereldwijde conflicten hebben aangetoond dat digitale activa een hulpmiddel kunnen zijn voor degenen die risico's vormen voor de bredere Amerikaanse economie, het publiek en onze manier van leven.”

Meer middelen inzetten tegen fraude

Behman geeft tijdens de conferentie aan dat de CFTC de middelen die het nu tot haar beschikking heeft, gebruikt om fraude en manipulatie in de cryptomarkt te bestrijden. En dat het zal proberen om instrumenten toe te voegen om die taak nog beter uit te voeren.

Chainalysis Links is tweedaagse bijeenkomst over de cryptomarkten. Er wordt gesproken over onderwerpen als DeFi, NFT’s en Web3, maar ook over cryptocriminaliteit, compliance, risicomanagement en het doen van onderzoek.

Op de laatstgenoemde vier onderwerpen hebben bedrijven als Chainalysis onder andere hun bedrijfsmodel gebouwd. Door on-chain analyse en slim onderzoek valt veel af te leiden, wanneer er onderzoek wordt gedaan naar het gebruik van cryptovaluta bij illegale activiteiten.

Oproep om eensgezind mee te werken

Behman riep gisteren partijen in de cryptosector op om samen te werken om aan de verplichtingen vanuit de regelgevers te voldoen en kwaadwillende partijen te stoppen, voordat ze fraude plegen of de boel manipuleren.

“Ik roep iedereen hier vandaag ook op om zich in te zetten en te blijven pleiten voor wettelijke verplichtingen die deze markten transparanter, veiliger en veerkrachtiger zullen maken,” zei hij. “Ik heb al vele malen gezegd dat de cryptomarkten unieke kenmerken vertonen die baat hebben bij federale toezichthouders,” pitchte Behman zijn eigen organisatie.

Deze week werd in Nederland door de AFM gepleit voor strengere regels voor de cryptoderivatenhandel.

Lees meer over:
regulering CFTC FUD

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan