Analist die crash van mei 2021 voorspelde, acht uitbraak naar $39.547 mogelijk

656 totale weergaven

Een bitcointrader die gebruikmaakt van technische analyse denkt dat er op korte termijn een flinke prijsstijging mogelijk is voor bitcoin. Hij doet zijn uitspraak op basis van een ascending triangle.

Uitbraak op korte termijn

De crypto-analist (en surfer?) Dave The Wave denkt dat er een kans bestaat dat de bitcoinkoers uitbreekt naar $39.547. Zijn redenering is dat de koers zich nu in een ascending triangle bevindt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De kans dat die naar boven uitbreekt is relatief groot, als koersdoel neemt Dave de hoogte van de driehoek en telt die bij de koers op (op het moment van analyseren, gisteren, $30.695). In de zone rond de 38.000 – 40.000 bevindt zich ook de dalende trendlijn vanaf de top van $69.000.

Zelf noemt Dave the Wave het prijsdoel van $39.547 “speculatief” en alleen geldig als de onderkant van een kanaal dat hij heeft ingetekend standhoudt. De analyse is verpakt in een twitterdraad die al sinds 31 maart loopt.

Risico van wachten op $20.000

Dave The Wave zag de crash van vorig jaar mei aankomen. Nu is hij niet overtuigd dat de koers nog terug gaat naar $20.000. Hij ziet dat meer als een risico om de boot te missen dan een goede strategie om op te traden.

“Vorig jaar had niemand het idee dat de bitcoinprijs zou dalen tot de vorige high. En nu roept iedereen het van de daken. Kan het? Natuurlijk, maar mensen moeten het [vernieuwde] opwaartse risico afwegen tegen het neerwaartse risico... Ik sta er gewoon versteld van dat ik nu optimistischer ben dan de 'toenmalige hyperbulls', die sinds de recente capitulatie bearish zijn geworden, of op zijn best neutraal."

Hij gaat ook in op de mogelijkheid dat we de bodem van de bitcoin al hebben gezien.

“Even zo goed kan de bodem al gevormd zijn. De heel volatiliteit op heel korte termijn is altijd het moeilijkst te voorspellen, want bijna willekeurig. Het zijn de indicatoren voor de lange termijn, op de maandelijkse grafiek, die de meeste betrouwbaarheid geven in technische analyse,” tweet Dave.