Analist waarschuwt voor gigantische correctie van de bitcoin koers

De populaire analist Justin Bennett waarschuwt voor een gigantische correctie voor de bitcoin koers, die. de munt kan brengen tot een koersniveau wat we in 2020 voor het laatst zagen. Vanaf de huidige koers van ongeveer 26.300 dollar kan bitcoin volgens Bennett zomaar een daling van 50 procent te wachten staan. Dat zou een bitcoin koers van minder dan 14.000 dollar opleveren.

Laten we de analyse van Bennett eens nader onder de loep nemen.

Fikse daling voor bitcoin in aantocht?

In de onderstaande grafiek van Bennett zien we dat bitcoin uit een stijgend kanaal is gevallen, waar het eigenlijk al 10 jaar inzat. Volgens Bennett kan bitcoin door het verliezen van de steun van dit kanaal zomaar terugvallen tot de koers van 14.000 dollar, waar we dan wel op sterke steun kunnen rekenen.

"Ik publiceerde deze bitcoin-grafiek waarin we macro-weerstand zien op 29.000 tot 33.000 dollar (rond maart). De bitcoin koers van 31.800 dollar was het meest recente hoogtepunt. Drie keer raden waar we straks naartoe gaan", aldus een pessimistische Bennett.

Volgens de analist kan bitcoin aan een duikvlucht beginnen als de S&P 500, een belangrijke Amerikaanse aandelenindex blijft doorzakken. "Wat de correctie kan veroorzaken? Bijvoorbeeld de S&P die door blijft zakken en in een kwartaal een kwart van zijn waarde inlevert", zo gaat hij verder.

Zorgelijke situatie voor bitcoin

Eerder deze maand voorspelde Bennett dat de S&P 500 zou kelderen als deze er niet in slaagde om boven de 4.610 punten te komen. Die koers bereikte het in juli 2023 en dat zou een zogenaamd lager hoogtepunt vormen ten opzichte van de 4.820 punten van januari 2022.

"Een dump van 27 procent van de S&P 500 is meer dan mogelijk als dit bevestigt als een lager hoogtepunt. We hebben al significante dalingen gezien van andere indices en grote namen als Apple, dus we kunnen het niet helemaal uitsluiten. Stel je voor wat er met bitcoin gebeurt als dit zich voordoet", aldus Bennett.

Het lijkt er dus op dat de riemen vastmoeten en dat we ons moeten opmaken voor kersverse dalingen voor de bitcoin koers. Hoe en wanneer die zich voor zullen doen is natuurlijk lastig te voorspellen; en er bestaat ook altijd een kans dat de dalingen uitblijven. Zekerheid bestaat nu eenmaal niet in de financiële markten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....