Analisten: Alameda Research nam $204 miljoen op net voor faillissement

Volgens analisten van Arkham Inteliggence nam Alameda Research snel $204 miljoen op kort voor het aanvragen van een failliesement.

Alameda is een handelsbedrijf dat is opgericht door Sam Bankman-Fried. Laatstgenoemde is de hoofdrolspeler in de soap rondom cryptobeurs FTX. Bankman-Fried stond aan het hoofd van meer dan 100 verschillende entiteiten. Waaronder dus ook Alameda.

Het zou gaan om een opname van $204 miljoen van acht verschillende adressen. Dit geld was van FTX US. Het grootste gedeelte bestond uit stablecoins gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Daarnast werd er nog wat ether en wrapped bitcoin (WBTC) opgenomen.

Het benadrukt nog maar eens de nauwe banden van de verschillende bedrijven onder de vlag van FTX.

Arkham Inteliggence geeft op Twitter meer uitleg. Alameda zou dienen als brug tussen twee andere entiteiten. Want ook FTX International is hier mee gemoeid. Volg je het nog?

Het gaat om geruchten, geen feiten. Wel is duidelijk dat er een hoop geld ontbreekt bij Bankman-Fried en consorten. Hij komt naar verluidt miljarden dollars tekort.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...