De redenen waarom analisten een Ethereum koers verwachting van $ 4.600 hebben

10296 totale weergaven
Ethereum koers verwachting

De Ethereum koers stijgt snel. Op dit moment staat ETH op $ 3.183,15, wat een stijging van 11.63% is ten opzichte van het laagste punt van de afgelopen week. Analisten denken dat de Ethereum koers richting de $ 4.600 zone kan bewegen.

Ethereum ETF maakt analisten optimistisch over ETH koers

Een belangrijke reden voor de stijging van de Ethereum koers is de speculatie rondom een ETH spot ETF. Volgens Thomas Perfumo van Kraken kan een ETH spot ETF maandelijks $1 miljard aan investeringen aantrekken.

Als dit wordt goedgekeurd, zou dit een game changer kunnen zijn voor de crypto markt in 2024, door nieuwe investeerders aan te trekken en de prijzen omhoog te stuwen.

Technische analyses laten ook een positieve trend zien voor de ETH koers. De MACD indicator vertoont een positieve kruising, wat wijst op mogelijk opwaartse prijsbewegingen. Daarnaast staat de RSI op 59.88, wat aangeeft dat er nog ruimte is voor prijsstijgingen voordat het overgekocht wordt. Als de ETH koers de weerstand van $ 3.200 doorbreekt, kan het stijgen naar $3,300 of hoger.

Ontwikkelingen in het Ethereum ecosysteem

Belangrijke upgrades zoals de Pectra en PeerDAS testnets zijn gericht op het verbeteren van schaalbaarheid en efficiëntie van het Ethereum netwerk. De Pectra upgrade richt zich bijvoorbeeld op het optimaliseren van gegevensverwerking, wat de netwerkprestaties aanzienlijk kan verbeteren.

Tijdens EthCC in Brussel besprak mede-oprichter Vitalik Buterin de sterke punten van Ethereum en verbeterpunten. Hij benadrukte de noodzaak van protocolvereenvoudiging en behandelde uitdagingen zoals solo staking en node complexiteit.

Kan de Ethereum koers stijgen?

Ethereum’s prijsstijging wordt gedreven door marktherstel, ETF speculatie, positieve technische signalen en ecosysteem ontwikkelingen. Met groeiende interesse van investeerders en nieuwe kapitaalinstroom lijkt Ethereum klaar voor verdere groei. Daarnaast zien we ook dat de crypto een boost krijgt door een mogelijke overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen.

Hoewel er uitdagingen zijn, maken de optimistische vooruitzichten en strategische verbeteringen de $ 4.600 doelstelling haalbaar.

Lees meer over:
ethereum koers verwachting

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...