Vermogensbeheerder van $500 miljard lanceert bitcoin custody

Apollo Global Management gaat bitcoin (BTC) bewaren voor haar institutionele klanten. Dat is mogelijk door een samenwerking met Anchorage Digital, zo meldt persbureau Reuters.

Ze volgen daarmee het voorbeeld van BNY Mellon, de eerste systeembank die vorige maand ook bitcoin custodydiensten aankondigde. Dus ondanks de bearmarkt, waarbij bitcoin 70% aan waarde inleverde, is er soms positief industrienieuws te melden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Het is nogmaals een signaal dat bitcoin en crypto niet meer weg te denken’, aldus Diogo Mónica, president van Anchorage Digital. Dat is een cryptobedrijf dat een registratie heeft bij de Office of the Comptroller of the Currency. ‘Dit is technologie met een zeer lange tijdshorizon, voor grote financiële instellingen is korte termijn volatiliteit minder van belang’.

Het is nog onduidelijk welke crypto activa Apollo gaat ondersteunen, maar bitcoin ligt als grootste asset van de markt wel voor de hand. Ze werken al langer samen met Anchorage, maar hiermee is de samenwerking verder geformaliseerd. Apollo was één van de investeerders in de Series D investeerdersronde in Anchorage in december 2021.

‘We kijken ernaar uit om samen te werken met Anchorage voor de bewaring van klantactiva’, aldus Adam Eling, chief operating officer van het digitale assetteam van Anchorage.

In april nam Apollo voormalig JPMorgan Chase-directeur Christine Moy in dienst, die de strategie voor digitale activa in het hele bedrijf zal leiden en een sleutelrol zal spelen bij investeringsbeslissingen in bitcoin – en crypto assets en – bedrijven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...