Eerste systeembank van Amerika springt op bitcointrein

De oudste bank van Amerika, BNY Mellon, gaat nu ook bitcoin van klanten bewaren. Het is een belangrijke volgende stap in de adoptiefase van bitcoin. BNY Mellon geldt als de eerste grote bank die deze dienst gaat aanbieden.

Dat meldt de zakenkrant Wall Street Journal. Deze bank gaat dus naast traditionele assets zoals aandelen en obligaties ook cryptocurrency’s bewaren voor zijn klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk komt het erop neer dat ze de bewaarder zijn van de private keys die nodig zijn om toegang te krijgen tot je bitcoin op de blockchain. De bank gaat wil dezelfde diensten erom heen bieden die ze voor onder meer aandelen en grondstoffen doen.

BNY Mellon, meer dan twee eeuwen geleden opgericht door Alexander Hamilton, geldt de grootste bewaarbank ter wereld. Ze zijn de eerste systeembank die op de bitcointrein springt. Tot nu toe zijn bitcoin bezitters aangewezen op pure bitcoinbedrijven zoals Coinbase, Gemini en kleinere nichespelers zoals Swan om hun bitcoin te bewaren.

De bank gebruikt software die is ontwikkeld door het Britse Fireblocks om de cryptotegoeden veilig op te slaan. Bovendien schakelen ze Chainalysis in om alle digitale sporen van de bitcoin te volgen en in kaart te brengen.

De bank brengt deze dienst niet voor niets uit, ze verwachten nog het nodige van bitcoin en de omliggende markt. Want volgens onderzoek van BNY Mellon zijn veel assetmanagers geïnteresseerd om te investeren in BTC.

Ongeveer 41% van de 271 institutionele beleggers die in augustus en september zijn ondervraagd, zegt dat ze momenteel cryptovaluta in hun portefeuilles hedden. Nog eens 15% zal waarschijnlijk in de komende twee tot vijf jaar exposure krijgen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsWall Street

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...