Bullish ontwikkeling: “Bitcoin breekt zijwaarts uit met stijgend volume”

De bitcoin koers heeft een prima week achter de rug en mocht een mooie plus noteren, die ons eindelijk van die plakkerige 19.000 dollar heeft afgeholpen. Nu lijkt bitcoin wederom uit te breken door een belangrijke trendlijn die bitcoin al vanaf het begin van de zomer plaagt met weerstand.

Uitbraak gaande

De grafiek komt op naam van Stockmoney Lizards, die vaker met interessante technische analyse over bitcoin komt. Het gaat om de onderstaande grafiek, waarin we duidelijk kunnen zien dat bitcoin zich momenteel in niemandsland bevindt en dat het volume stijgt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meestal is een uitbraak die gepaard gaat met een relatief hoog volume een goede zaak voor de koers op de korte termijn. Al moet gezegd worden dat Stockmoney Lizards hier wel een hele vrije interpretatie van een stijgend volume heeft.

Het volume is door de maanden heen wat toegenomen, over de gehele linie bezien, maar is op het moment van schrijven niet extreem hoog. Wat dat betreft moeten we nog maar zien in hoeverre we straks met een echte uitbraak te maken hebben. Uiteindelijk is technische analyse natuurlijk ook niet meer dan het tekenen van lijntjes en geen wetenschap.

Alle ogen op de Federal Reserve

Voor nu zijn alle ogen gericht op woensdag 2 november, als de Federal Reserve weer bijeenkomt om een nieuwe rentebesluit te nemen. De Amerikaanse rente is al maanden het onderwerp van gesprek binnen de financiële industrie, omdat het de koersen volledig onder controle heeft.

Iedereen die voor de lange termijn investeert hoopt inmiddels op een zogenaamde 'pivot' van de Federal Reserve. Een pivot betekent een koerswijziging, waarmee we bedoelen dat het de renteverhogingen staakt of zelfs met renteverlagingen komt om eventuele brandjes in de economie te blussen.

Voor woensdag verwacht iedereen een renteverhoging van 0,75 procent. De markt zit dan ook vooral te wachten op de toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell die volgt op het rentebesluit. De verwachting is dat hij daarin meer uit de doeken doet over het Federal Reserve beleid voor de komende maanden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....