Miljoenen dollars van failliete cryptobeurs FTX verplaatst

Uit on-chain analyse blijkt dat een deel van het resterende geld van FTX wordt verplaatst. Volgens Pump House is er gisteren cryptovaluta verstuurd die uit een wallet komen die toebehoort aan de failliete beurs.

Crypto's van FTX

Cryptobeurs FTX viel vorig jaar om omdat het niet meer aan de verplichtingen tegenover klanten kon voldoen. De exchange had minder geld in kas dan openstaande schulden (voornamelijk wat betreft klantendeposito's).

Dat betekent echter niet dat ze helemaal géén geld meer hadden. Naar schattingen heeft FTX nog altijd $3,5 miljard aan cryptocurrency's, maar dat is niet genoeg om aan eventuele opnames van alle klanten te voldoen.

Op 31 augustus zijn er een heleboel tokens verplaatst. Het zou gaan om ETH, de FTT Token, SUSHI en UNI. In totaal kwam dit neer op ongeveer $14 miljoen. Op het platform van Arkham Intelligence kun je de wallets eenvoudig in de gaten houden.

Door deze opmerkelijke transacties, begon de community ook andere adressen in de gaten te houden, waaronder het adres met daarop $200 miljoen aan Wrapped Bitcoin (WBTC) op Solana.

Het blijkt dat de miljoenen dollars aan cryptovaluta via de Wormhole Bridge zijn overgebracht naar een holding wallet. De bestemming van deze tokens is geen cryptobeurs, maar waar deze tokens wél heen zijn gestuurd is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om een verkoop als onderdeel van de herstructurering van FTX of het hoort bij Galaxy Digital.

Galaxy Digital

Op 24 augustus had FTX een verzoek ingediend bij de rechtbank om de diensten van vermogensbeheerder Galaxy Digital in te schakelen. Zo wilden haar resterende activa afdekken tegen volatiliteit. Galaxy Digital zou dan de controle over de activa van FTX overnemen.

Met het doel om zoveel mogelijk geld bij de schuldeisers terug te krijgen, heeft deze groep vorige maand in een filing voorgesteld om een limiet van $200 miljoen (en een typical limit van $100 miljoen) op te leggen voor de verkoop van digitale valuta. Het idee is om daarmee prijsimpact te minimaliseren.

De debiteuren zijn ook van plan bitcoin en ether te hedgen, om de impact van prijsbewegingen op de opbrengsten van de verkoop te minimaliseren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...