Argentinië pakt primeur met bitcoin futures contracten

962 totale weergaven

Op 13 juli heeft Argentinië als eerste in Latijns-Amerika een bitcoin futures contract geïntroduceerd. Dit gebeurde drie maanden nadat de nationale toezichthouder op effecten, de Comisión Nacional de Valores, de bijbehorende index had goedgekeurd in het kader van hun innovatieagenda.

Het handelsplatform Matba Rofex, dat verantwoordelijk is voor het nieuwe financiële product, wijst op het hebben van een primeur met deze futures contract in de regio. Futures contracten stellen beleggers in staat te speculeren op de toekomstige prijs van activa, in dit geval bitcoin. Volgens het contract zijn beide partijen verplicht om de onderliggende waarde van de index op een toekomstig vastgesteld moment te kopen of verkopen.

Het nieuwe Bitcoin futures contract zal zijn prijs baseren op de waarde van BTC, zoals die wordt aangegeven door verschillende marktparticipanten die BTC/ARS handelsparen aanbieden. Alle transacties zullen plaatsvinden in Argentijnse peso’s, en handelaren moeten hun stortingen doen via bankoverschrijvingen.

Het futures contract zal in eerste instantie enkel beschikbaar zijn voor institutionele beleggers. Er is nog geen duidelijk tijdschema voor wanneer particuliere beleggers in het land Bitcoin futures contracten kunnen verhandelen. Met deze futures index kunnen gekwalificeerde beleggers op een transparante en gereguleerde manier blootstelling krijgen aan BTC.

Argentijnen hebben zich tot Bitcoin gewend om de hyperinflatie in het land bij te benen. De jaarlijkse inflatie van Argentinië schoot in mei omhoog naar 114%, van een sprong van 108% in april 2023, wat het hoogste niveau is sinds 1991, volgens Trading Economics.

Lees meer over:
ArgentiniëBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...