Argo heeft in juli 22% meer bitcoin gedolven

Argo heeft in juli 22,4% meer bitcoin gedolven dan in juni. Maar het bedrijf verkocht ook 887 bitcoin afgelopen maand, bedoeld om een lening bij Galaxy Digital af te lossen.

Die lening is verlaagd van 22 miljoen dollar naar 6,72 miljoen dollar. zo blijkt uit de laatste rapportage van de beursgenoteerde Britse firma. Ze hebben verkocht tegen een gemiddelde prijs van $22.670.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De goede resultaten zijn hoopgevend, ook omdat Argo in de staat Texas niet meer kon uitbreiden vanwege de hittegolven aldaar. Miningbedrijven moesten deels van het net afkoppelen vanwege een te zware last voor het stroomnetwerk.

Naast de $ 45 miljoen die het vorig jaar van Galaxy leende om zijn Texas-faciliteit te helpen financieren, tekende het bedrijf in maart van dit jaar een extra lening van $ 26,66 miljoen van NYDIG.

‘Dat is iets wat we de afgelopen drie, vier, vijf maanden hebben afgebouwd’, zegt CEO Peter Wall in een videopresentatie. ‘Dat is een strategische beslissing van het bedrijf om ervoor te zorgen dat dat geen toekomstig risico is als bitcoin weer gaat dalen.’

Argo verkocht in juni 637 BTC en ook toen is die verkoop gebruikt om lopende schulden af te lossen. Argo bezat op 31 juli 1.295 BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...