ARK Invest CEO blijft overtuigd van bitcoin koers van 1 miljoen dollar in 2030

ARK Invest CEO blijft overtuigd van bitcoin koers van 1 miljoen dollar in 2030

In een recent interview heeft Catherine Wood, de oprichter en CEO van ARK Investment Management nog maar eens haar voorspelling van een bitcoin koers van 1 miljoen dollar voor het jaar 2030 herhaald. Wood deed deze uitspraken in een interview op 23 november met Bloomberg Businessweek Radio.

Vertrouw je de industrie nog?

De eerste vraag die Wood kreeg tijdens het interview ging over de vertrouwenskwestie die de industrie momenteel in zijn greep heeft. Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat het grote FTX is omgevallen en dat veel mensen daardoor hun bitcoin-kapitaal verloren.

"Als je naar de bitcoin blockchain kijkt zie je dat er niets aan de hand is. De technologie trekt zich niets aan van deze crisis. De bitcoin hashrate bereikte zelfs een nieuwe all-time high en dat is de echte graadmeter voor de veiligheid van het netwerk", aldus Wood over bitcoin.

Hiermee maakt Wood duidelijk dat ze vooral bitcoin vertrouwt en dat het niet gaat om de gecentraliseerde spelers binnen de industrie. Bitcoin is immers bedacht als een vorm van geld die je volledig onafhankelijk van financiële tussenpersonen als banken en exchanges kunt gebruiken.

De voorspelling van 1 miljoen dollar

Natuurlijk konden de interviewers het ook niet laten om Wood te vragen naar haar voorspelling van een bitcoin koers van 1 miljoen dollar in het jaar 2030. "Soms moet je door een crisis gaan om te zien wie de sterksten zijn en om de infrastructuur en de thesis te testen. [...] Wij denken dat bitcoin met vlag en wimpel zal slagen en hier alleen maar sterker uitkomt", zo begint Wood haar verhaal.

"Het enige wat wellicht vertraagt door deze ellende is dat institutionele beleggers op dit moment even een stapje terugzetten en zeggen: 'ok, begrijpen we dit echt?', zodra. ze hun huiswerk hebben gedaan en weten hoe de vork in de steel zit, dan worden ze wellicht meer comfortabel om bitcoin te kopen", aldus Wood over de toekomst.

Het lijkt er dus op dat Wood geenszins van haar voorspelling van een bitcoin koers van 1 miljoen dollar voor 2030 wil afstappen, met als enige kanttekening dat de institutionele adoptie van bitcoin wat vertraging kan oplopen door de problemen bij FTX. Los daarvan ziet ze de toekomst vooral rooskleurig in voor bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin bullish bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties