Ark Invest koopt voor 9 miljoen dollar extra aan Block-aandelen

Ark Invest koopt voor 9 miljoen dollar extra aan Block-aandelen

Ark Invest heeft voor de derde keer in korte tijd aandelen gekocht van bitcoinbedrijf Block. Het gaat nu om een bedrag van 9 miljoen dollar.

Ark heeft woensdag 122.547 Block-aandelen toegevoegd aan drie fondsen. De vermogensbeheerder van Cathie Wood, onder meer groot geworden door vroeg in Tesla geld te steken, heeft 104.480 Block-aandelen toegevoegd aan zijn Ark Innovation ETF, 17.162 aandelen aan Ark Next Generation Internet ETF en 905 aandelen aan de Ark Fintech Innovation ETF. Dat blijkt uit deze bekendmakingen.

Block (eerder bekend als Square) is mede opgericht door Jack Dorsey, bekend als medeoprichter van Twitter.

Het bedrijf van Wood heeft deze week voor ongeveer $ 29 miljoen - $ 6,4 miljoen op maandag en $ 13,7 miljoen op dinsdag - aan Block-aandelen gekocht. Het leeuwendeel van de aankopen is in de Ark Innovation ETF opgenomen.

De vermogensbeheerder onthult ook dat het $16,3 miljoen heeft opgehaald voor een nieuw particulier cryptofonds. Het fonds zal worden verdeeld over de VS en de Kaaimaneilanden. Het Amerikaanse fonds haalde $ 7,3 miljoen op bij negen afzonderlijke investeerders en het Cayman-fonds ontving iets minder dan $ 9 miljoen van één investeerder.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan