Australische bank vindt gat in markt met bitcoinapp: 'Overweldigend succes'

Australische bank vindt gat in markt met bitcoinapp: 'Overweldigend succes'

De app van de Commonwealth Bank in Australië heeft te maken met een "aanzienlijke toename" van de activiteiten rondom cryptovaluta. Dat vertelt Sophie Gilder, directeur van Blockchain en Digital Assets bij Commonwealth.

Bitcoinapp voor bank

De Commonwealth Bank is de grootste bank van Australië. Het is in 1911 opgericht en diende van 1920 tot 1960 als de centrale bank van Down Under.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CBA kondigde in november aan dat ze een pilot waren gestart met cryptovaluta. Een select groepje klanten had de mogelijkheid om rechtstreeks digitale activa te kopen, verkopen en aan te houden via de CommBank-app.

Na de lancering in december werd de bank de eerste in zijn soort in Australië die cryptoproducten rechtstreeks aan haar klanten aanbood. Directeur Sophie Gilder vertelde tijdens een conferentie in Sydney meer over de crypto-ambities van de bank.

Ze merkte op dat de reacties op de app van de bank "overweldigend positief" zijn. Gilder vertelt dat ze als bank veel zakelijke beslissingen nemen omtrent deze "snel evoluerende omgeving" van digitale activa.

"Ongeveer 900.000 van onze klanten hebben de afgelopen twee jaar geld overgemaakt naar cryptobeurzen."

“Een op de drie Australiërs heeft een bankrelatie met de CBA. We zien al deze activiteit gebeuren, onze klanten zijn al bezig in deze markt. Op basis van onze statistieken kun je zeggen dat het al mainstream is.”

Direct handelspaar

Vanuit de app van de bank kunnen klanten tien cryptovaluta kopen. De grootste daarvan is bitcoin (in een handelspaar met de Amerikaanse dollar, BTC-USD).

De bank kreeg hulp bij het ontwerp van de app van cryptobeurs Gemini en analysebedrijf Chainalysis. Eerstgenoemde hielp met de custody van de bitcoin, terwijl laatstgenoemde ze helpt met de compliance:

"De tools van Chainalysis stelt ons in staat om precies te analyseren wat er op de blockchain gebeurt. Vijf jaar geleden hadden we hier niet zo veel vertrouwen in."

Gisteren maakte cryptobeurs FTX bekend uit te gaan breiden naar Australië. Ook regelgevers maakten bekend de industrie te gaan reguleren, met specifieke(re) belastingregels en ook maatregelen omtrent custody.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Australië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties