Bank of America investeert in Bitcoin bedrijf Paxos

1080 totale weergaven

Paxos heeft $300 miljoen aan investeringen opgehaald in een Series-D ronde. Het geld is afkomstig van enkele spraakmakende namen. Onder andere de Bank of America heeft in het bitcoinbedrijf geïnvesteerd.

Paxos

Paxos is afkomstig uit New York en je kunt ze kennen van itBit. Dit is de exchange waar PayPal de bitcoin voor haar klanten vandaan haalt. Ze zijn niet bekend van de buzz, maar richten zich voornamelijk op back-end infrastructuur. Paxos levert ook haar diensten aan Credit Suisse en hebben een eigen Paxos-stablecoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze hebben ook een aanvraag ingediend bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) voor een banklicentie. De OCC is de toezichthouder op het bankwezen in Amerika en onderdeel van het ministerie van Financiën.

Je kunt dus wel stellen dat Paxos zich richt op de grote jongens. Nu hebben ze $300 miljoen opgehaald bij een aantal bekende bedrijven.

Opvallende investeerders

De meest opvallende van deze is Bank of America. De op een na grootste bank in de Verenigde Staten is geen belangrijke speler in de bitcoin-wereld, maar geeft steeds meer signalen af dat ze de markt wel interessant vinden.

Verder heeft Coinbase Ventures geïnvesteerd in Paxos. De tak van de Amerikaanse cryptobeurs die zich met venture capital bezighoudt, is een van de “strategische investeerders”. Verder deden ook FTX en Founders Fund mee in de Series-D ronde. Founders Fund is een durfkapitaalbedrijf van Peter Thiel.

FTX is de beurs van Sam Bankman-Fried, een 29-jarige miljardair. Zijn beurs gooit hoge ogen door een soepel werkend platform en enkele goede sponsordeals.

Zo heeft de Blockfolio-app nu FTX, zijn ze shirtsponsor van de scheidsrechter in de Amerikaanse honkbalcompetitie, de Major League Baseball (MLB). De beurs zelf wordt geschat op $18 miljard. Ook zijn ze sponsor van het stadion van basketbalteam Miami Heat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering