Bitcoin portfolio tracker Blockfolio krijgt een nieuwe naam

Gebruik je Blockfolio om je investeringen in bitcoin te volgen? Dan moet je nu op zoek naar een andere naam. De app gaat namelijk op de schop en krijgt een nieuwe naam: FTX.

FTX is een grote derivatenbeurs en zij kochten Blockfolio in 2020 voor $150 miljoen. Destijds werd besloten om de naam te behouden, maar nu is het tijd voor een nieuw imago. De app begon als een portfolio tracker. Na de overname is het omgebouwd naar een trading app.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockfolio en FTX

Blockfolio had meer dan 6 miljoen gebruikers toen het bedrijf werd overgenomen. Dat zijn miljoenen potentiële klanten voor FTX.

Directeur en mede-oprichter Sam Bankman-Fried reageert met wat marketingtermen op het nieuws: “De rebrand van FTX: Blockfolio naar FTX is de laatste stap van onze acquisitie van Blockfolio.” De transformatie is dus compleet. FTX wil verder groeien en daar hoort een grote mobiele trading app bij.

Amerikanen krijgen een aangepaste versie om te voldoen aan de lokale regels. In andere regio’s word je doorverwezen naar het internationale platform.

Marketing

FTX werd in 2017 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een miljardenbedrijf. In een nieuwe investeringsronde werd $900 miljoen opgehaald. Er is groot geld gemoeid.

Ter indicatie: De afgelopen 24 uur verwerkte het derivatenplatform ruim $8 miljard aan trades. Daar kun je goed op verdienen als tussenpersoon.

Ze vergaren niet alleen bekendheid door hun handelsplatform, maar zijn ook druk in de weer met marketing. De overname van een populaire app valt daar onder. Maar het bedrijf sponsort tegenwoordig ook het stadion van basketbalteam Miami Heat.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...