Binance moet op zoek naar nieuwe bankpartner voor grote dollarstortingen

Changpeng Zhao

Sivergate Bank zegt hun samenwerking met Binance op. De bank staat bekend als ‘crypto-friendly’, maar stopt toch met hun diensten aan de grote beurs.

Institutionele klanten (denk aan banken of hedgefondsen) konden via Silvergate Bank dollars storten. Dat gaat vanaf 11 juni niet meer, meldt The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor gebruikers in Nederland heeft dit voorlopig geen gevolgen.

Binance in Amerika

Binance stuurde woensdag een email naar hun klanten met daarin de mededeling. Klanten die nog transacties sturen krijgen hun geld binnen 21 dagen terug.

Dat bedrag kan wel wat lager zijn, want een bank zou een bank niet zijn als er transactie- en servicekosten worden gerekend.

In de mail benadrukt Binance dat ze opzoek gaan naar alternatieven. De vraag is: welke bank gaat wel in zee met de beurs?

Verschillende staten (zoals Illinois en Wyoming) proberen een omgeving te creëren waar bitcoibanken kunnen functioneren. Met een beetje geluk kan Binance hier aankloppen bij een nieuwe dienstverlener.

Er is (nog) geen duidelijke reden bekend voor de beslissing van Silvergate Bank.

Gevolgen

Renzo Morales Díaz vertelt aan The Block dat zijn geld nu vast zit. Al twee weken kan hij niet bij zijn geld. Silvergate houdt de dollars vast en Binance kwam ook nog niet over de brug. Er waren al meer geluiden over problemen met de bank en transacties naar Binance.

Binance ging in december van vorig jaar in zee met Silvergate. Volgens de beurs werden Amerikaanse gebruikers er door hun uitgefilterd. Maar volgens The Block konden Amerikanen gewoon dollars storten via andere banken.

Voor klanten uit Nederland is er nog niets aan de hand, de eurostortingen worden voor zover bekend nog ondersteund.

Een beurs als Binance heeft ook stablecoins als alternatief op ‘echte’ dollars. Voor grote klanten is een betrouwbare en bekende bankoverschrijving echter vaak een pre.

Lees meer over:
bankBinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...