Verzekering voor banktegoeden ‘bestaat niet echt’, Bitcoin is veiliger

Ross Gerber, voorzitter en CEO van Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management, heeft in een panel laten weten dat de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation, de garantie op je banktegoeden) niet echt bestaat.

FDIC is een fantasie

Dit deed Gerber tijdens een panel van een evenement georganiseerd door Decrypt dat gister plaatsvond. In het gesprek met Meltem Demirors, de CSO van coinshares en Dan Barile liet hij weten dat de risico’s rondom Bitcoin vaak overdreven worden. Ross Gerber heeft in maart bekend gemaakt dat zijn bedrijf dat vermogens beheerd klanten zal helpen in crypto te beleggen via handelsplatform Gemini.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Gerber is het vertrouwen in de dollar en de angst voor crypto beide misplaatst. Op de vraag of conservatieve beleggers bang zijn voor Bitcoin doordat het niet verzekerd is door de ‘Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)’ liet Gerber weten:

”De FDIC is failliet gegaan in de financiële crisis. De FDIC bestaat niet. Het is een fantasie. Regel 1: Alle beloftes die de overheid maakt zijn een fantasie. We hebben geen geld, we hebben een biljoen in schuld. Dus als de banken vallen, of (als) JP Morgan ten onder gaat, heb je niks aan de FDIC.”

Hier verwijst Gerber naar het falen van de FDIC in de financiële crisis in 2008-2009. Alhoewel het technisch niet failliet is gegaan was er wel een eenmalige vergoeding van banken nodig om het FDIC in stand te houden.

Scheiding tussen staat en geld

Meltem Demirors voegde daar tijdens het panel aan toe dat het geldmonopolie die de overheden en centrale banken momenteel hebben moet worden heroverwogen. ‘Wat bitcoin mogelijk maakt, is de scheiding tussen staat en geld. Waar we momenteel mee bezig zijn is een verandering op cultureel en sociaal vlak dat een lange tijd gaat duren voor mensen om zich eigen te maken omdat zulk soort veranderingen heel lastig zijn te bevatten.’

Gerber vertelt daaropvolgend dat dan de cirkel rond is: ‘Ironisch gezien begon geld als goud en dit was toen het begon niet in de handen van de staat’. “De US dollar was eigenlijk Bitcoin in 1780’, laat de CEO weten.

Instituties steeds meer interesse in Bitcoin

Verder werd tijdens het panel veel gesproken over institutionele investeringen. Dit is big business doordat niet elke handelaar of belegger comfortabel zijn met het beheren van hun eigen geld. Als vervanging zoeken ze dan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het beleggen van bijvoorbeeld cryptovaluta. Coinbase Institutional dat de zaken regelt voor bijvoorbeeld Grayscale en andere beleggingsfondsen. Heeft laten weten dat de hoeveelheid geld in crypto fondsen meer als 36 miljard was aan het eind in 2020. Dit is bijna twee keer zoveel als het jaar daarop. Dat zijn indrukwekkende getallen, toch laat Gerber weten dat het nog vroeg is. “Apple alleen al is evenveel waard als de gehele crypto markt van vandaag.”

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

Ethereum trending crypto Nieuws
ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

Nieuws
Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

Lees meer