Bekend koppel bereikt akkoord over grote witwaszaak van 100.000 Bitcoin

Heather Morgan, beter bekend onder haar hiphop pseudoniem ‘Razzlekhan’, en haar echtgenoot Ilya Lichtenstein hebben een schikking bereikt met de autoriteiten in een zaak omtrent het witwassen van cryptocurrency.

Het echtpaar wordt ervan beschuldigd miljarden dollars aan cryptocurrency te hebben witgewassen. Dit geld was afkomstig van de beruchte Bitfinex-hack in 2016. Dat meldt Reuters.

Morgan, die zichzelf graag als een ‘bad ass money maker’ en de ‘Crocodile of Wall Street’ omschrijft in haar teksten, en haar echtgenoot Lichtenstein werden in februari 2022 gearresteerd. Ze worden ervan beschuldigd samengewerkt te hebben om meer dan 100.000 bitcoin te witwassen die waren gestolen na de hack van Bitfinex.

Deze bitcoin was op het moment van de hack $71 miljoen waard, maar de waarde was ten tijde van hun arrestatie gestegen tot meer dan $4,5 miljard. Openbaar aanklagers proberen nu een bedrag van ongeveer $3 miljard aan assets van het paar in beslag te nemen, waaronder contanten uit bankrekeningen, tokens uit crypto wallets en zelfs gouden munten die door wetshandhaving zijn “opgegraven en teruggevonden” op een niet-gespecificeerde locatie in Californië.

Het paar wordt verwacht op 3 augustus voor een zittingshoorzitting bij Senior Judge Colleen Kollar-Kotelly in Washington. Details van de schikkingsovereenkomst zijn nog niet openbaar gemaakt, maar de rechter heeft opdracht gegeven om voor 27 juli een kopie van de overeenkomst te overleggen.

De Amerikaanse procureur in Washington en de advocaten van Lichtenstein en Morgan hebben geen commentaar gegeven op het nieuws van de schikking.

Lees meer over:
Amerikamisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...