Bitcoin deed het 20% beter dan het Coinbase aandeel COIN

Bitcoin deed het 20% beter dan het Coinbase aandeel COIN

Investeerders die op hetzelfde moment dat Coinbase naar de beurs ging ‘gewoon’ bitcoin hebben gekocht, zijn nu beter af als het om rendement gaat. De vooruitzichten voor 2022 zijn niet veel positiever.

Bitcoin daalde minder snel

Aandelen Coinbase kopen om op die manier indirecte blootstelling te hebben aan bitcoin is tot nu toe een minder goede strategie dan simpelweg bitcoin aanhouden en in een wallet stoppen. De koers van Coinbase is sinds de notering aan de Nasdaq op 14 april 2021 50% gedaald. In dezelfde periode heeft de koers van bitcoin beter, of eerder: minder slecht, gepresteerd. De koers van bitcoin zakte in dezelfde periode zo’n 30%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De correlatie tussen beide koersen is tot nu steeds grotendeels positief geweest. Stijgt bitcoin, dan stijgt Coinbase mee en andersom. Dit suggereert dat investeerders Coinbase en bitcoin beoordelen als assets met dezelfde waardepropositie. Het voordeel van Coinbase is, althans voor professionele investeerders, dat het gemakkelijker is om in te stappen. Het is een klassiek aandeel, maar dan met crypto-inhoud.

Meer opties dan Coinbase

Het probleem dat is ontstaan voor Coinbase, is dat de concurrentie in de loop van 2021 is toegenomen. Het is voor een institutionele of andere professionele belegger steeds eenvoudiger om zich op de een of andere manier bloot te stellen aan bitcoin of andere cryptovaluta. Naast Coinbase is er inmiddels steeds meer keuze uit bijvoorbeeld exchange traded products of aandelen van miningbedrijven. Zeker nu een toenemend aantal miners alle geminede bitcoin vasthoudt of zelfs aandelen uitgeeft om extra bitcoin aan te kopen om op de balans te zetten.

Coinbase zelf heeft geen hoge verwachtingen voor dit jaar. Volgens het bedrijf zou 2022 weleens een verliesgevend jaar kunnen worden. Voor de omzet is de cryptobeurs voor 96% (kwartaal 4 2021) afhankelijk van handelsfees, terwijl er juist voor fees een race naar de bodem gaande is. Door dit bedrijfsmodel is de beurs bijna volledig afhankelijk van hoge transactievolumes op de beurs om een goed jaar te draaien, zolang het de inkomsten niet verder diversifieert, zoals bijvoorbeeld Binance doet.

Lees meer over:
Bitcoin Coinbase

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties