Biden zet ‘MAGA Republikeinen’ neer als medestanders van cryptogrootmachten

Joe Biden, de president van de Verenigde Staten, deed een opvallende uitspraak. Hij beweert dat 'MAGA Republikeinen' de kant kiezen van vermogende cryptobeleggers door fiscale achterpoortjes te steunen, terwijl ze tegelijkertijd voedselveiligheidsinspecties tegenwerken.

De opmerkingen van Biden op Twitter zijn bedoeld om zijn voorgestelde begroting voor het fiscale jaar 2024 te promoten. Deze begroting is tot op heden nog niet ver gevorderd vanwege de gezamenlijke Republikeinse tegenstand in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het is altijd getouwtrek tussen beide partijen de Verenigde Staten.

De president stelt dat het terugdringen van de begroting voor iedereen een prioriteit is. Desondanks zouden Republikeinen de voorkeur geven aan het snijden in "programma's die van groot belang zijn voor senioren, de middenklasse en werkende gezinnen", in plaats van de belastingwetgeving aan te passen "om ervoor te zorgen dat rijken en grote bedrijven hun eerlijke deel betalen".

De uitgesproken verwijzing naar crypto leidde tot een golf van reacties op Crypto Twitter. Veel mensen vroegen zich af: Welke belastingvoordelen?

Biden's begrotingsplan biedt iets meer duidelijkheid dan zijn tweet:

"Op dit moment zijn cryptobeleggers niet onderworpen aan dezelfde regels die beleggers in aandelen of andere effecten moeten volgen. Dit stelt hen in staat om buitensporige verliezen te rapporteren", aldus een factsheet van het Witte Huis. "Zo kan een cryptobelegger - in tegenstelling tot een belegger in aandelen of obligaties - een cryptocurrency met verlies verkopen, een aanzienlijk fiscaal verlies claimen om hun belastingdruk te verlagen en de volgende dag diezelfde cryptocurrency terugkopen."

De president beweert dat het bijwerken van de belastingwetgeving "om deze ook op cryptovaluta toe te passen, net zoals op aandelen en andere effecten" 24 miljard dollar zou opleveren.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...