Amerikaanse presidentskandidaat spreekt zich uit voor financiële privacy met bitcoin

De Amerikaanse campagnes voor het presidentschap komen langzaam maar zeker op gang. Bij de Democraten roert onder andere Robert F. Kennedy Jr. zich. Hij zegt in zijn campagne pro privacy te zijn, en tégen digitale centrale bankmunten.

Kennedy plaatste recentelijk enkele tweets waarin hij zijn zorgen uitte over de groeiende overheidscontrole en de gevolgen daarvan voor financiële privacy.

Kennedy was kritisch over president Joe Biden, die het Amerikaanse banksysteem 'veilig en gezond' noemde. Volgens Kennedy verdienen Amerikanen meer dan alleen geruststellende woorden. Hij uitte zijn bezorgdheid over het voorgestelde belastingplan van de regering-Biden op energieverbruik van miners en noemde het een "slecht idee". Hij stelde dat het milieudebat vaak als een selectief voorwendsel wordt gebruikt om alles wat de machtsstructuren van de elite bedreigt te onderdrukken, zoals Bitcoin.

Kennedy wees erop dat niet alleen criminelen privacy willen, maar dat overheden ook hun tegenstanders lastigvallen en protesten onderdrukken door controle over bankrekeningen en betalingsplatforms. Hij verwees naar de situatie rond de Canadese vrachtwagenchauffeurs die tegen vaccinatie protesteerden in Ottawa in 2022, waarbij de Canadese overheid de bankrekeningen van mensen die de betogers steunden, blokkeerde.

Kennedy waarschuwde dat dit scenario zich ook in de Verenigde Staten zou kunnen voordoen op basis van politieke opvattingen of uitspraken op sociale media.

Daarom sprak Kennedy zich uit tegen CBDC's, die de macht van de overheid om meningsverschillen te onderdrukken door de toegang tot fondsen met een simpele toetsaanslag te blokkeren, aanzienlijk zouden vergroten.

Met zijn kritische houding ten opzichte van CBDC's en verdediging van crypto-privacy sluit Kennedy zich aan bij enkele Republikeinse politici, zoals gouverneur Ron DeSantis van Florida, die ook een mogelijke uitdager is voor de Republikeinse presidentsnominatie.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...