'Big Short' Michael Burry verkocht in Q2 al zijn aandelen, wat betekent dit voor bitcoin?

'Big Short' Michael Burry verkocht in Q2 al zijn aandelen, wat betekent dit voor bitcoin?

Michael Burry is de beroemde investeerder die in 2008 op spectaculaire wijze short ging op de huizenmarkt en daarmee een kapitaal verdiende. Nu heeft de investeringslegende in het tweede kwartaal van 2022 al zijn aandelen gedumpt, wat suggereert dat er mogelijke een pittige tijd aankomt voor aandelen en bitcoin.

Van Apple tot Meta

Het Scion Asset Management heeft in het tweede kwartaal van 2022 voor 292 miljoen dollar aandelen verkocht. Van Apple tot Meta tot de grote farmaceutische bedrijven, ze moesten er allemaal aan geloven. Op dit moment heeft het fonds van Burry alleen nog een kleine positie in een privaat gevangenisbedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grote vraag is natuurlijk waarom dit nieuws relevant is voor bitcoin. Het antwoord op die vraag is redelijk eenvoudig. De correlatie tussen bitcoin en de aandelenmarkten staat al maanden op een historisch hoogtepunt. Als de verwachtingen van Burry uitkomen, dan kan bitcoin de komende periode weer een paar flinke tikken verwachten.

Dat zou betekenen dat de bearmarkt allesbehalve voorbij is en dat we nog een pittige tijd tegemoet gaan. Quantum Economics oprichter Mati Greenspan is niet bang voor de verwachtingen van Burry. Hoewel hij een indrukwekkend CV heeft, is het volgens Greenspan praktisch onmogelijk om crashes te voorspellen en dat er over het algemeen altijd wel een bearish argument te verzinnen is.

"Winter is coming"

Eerder deze maand waarschuwde Burry investeerders dat ondanks de recente rally voor zowel bitcoin als aandelen. "Winter is coming", zo schreef Burry aan zijn volgers. Om dit te onderbouwen wijst hij onder meer op het Amerikaanse consumentenkrediet dat met 40 miljard dollar per maand stijgt, wat een flinke afwijking is van het historisch gemiddelde van 28 miljard dollar per maand.

Seeking Alpha analist Garret Duyck sluit zich aan bij de zorgen van Burry. Problemen op het gebied van consumentenkrediet, de huizenmarkt en de gezondheid van bedrijven is iets waar investeerders rekening mee moeten houden. "Ik let op als Michael Burry een bear is en op dit moment is hij een enorme bear", aldus Duyck.

Door vrijwel al zijn posities te liquideren is Burry op dit moment "uit de markt" en blijft het dus niet alleen bij praten voor de investeringslegende. Het gelijk van Burry moet zich de komende maanden manifesteren, maar het lijkt erop dat het hoe dan ook een spannende periode wordt.

Lees meer over:
Bitcoin aandelen bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties