Bij deze school in Dubai kun je collegegeld betalen met bitcoin

Een school in Dubai gaat bitcoin accepteren. Scholieren die hun schoolgeld willen betalen met cryptovaluta, hebben daar nu de kans voor.

Digitaal collegegeld

Het gaat om de universiteit met de naam ‘Citizens School’. Het is naar verluidt de eerste in zijn soort die dit in het Midden-Oosten doet. In andere regio’s is het al wel gebruikelijker.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dubai streeft ernaar om de wereldwijde hub te worden wat betreft cryptocurrency’s. Geheel in lijn met de wens van Sheikh Mohammed, die hier onlangs een aparte organisatie voor heeft opgericht, zet de Citizens School nu deze stap.

Ze willen volgens het persbericht vanaf september 2022 de extra betaaloptie aanbieden aan haar studenten. Naast bitcoin kan met ook met ethereum en fiatgeld betalen.

De stap wordt samen met een lokale cryptobeurs gezet. Alle gelden die binnenkomen worden automatisch omgezet naar de lokale valuta, de dirhan (AED). De kosten variëren tussen de 45.000 en 65.000 AED per jaar. Omgerekend gaat het om ruim 10.000 euro.

De oprichter van de school, Dr. Adil Alzarooni, reageert als volgt:

“Door deze nieuwe betalingsoptie te introduceren, wilen we de rol van de jonge generaties bij de realisatie van de digitale economie van de VAE vergroten. Als meer mensen het tijdperk van digitalisering omarmen, worden de kinderen van vandaag de ondernemers en investeerders van morgen.”

Schoolgeld

In de emiraten wil men ook echte stappen gaan zetten met de regulering van cryptovaluta. Recent maakte Bloomberg bekend dat cryptobeurs Binance al in gesprek is over een eventuele licentie.

Er zijn al wel meer plekken in de wereld waar je je schoolgeld met bitcoin kunt betalen. In El Salvador bijvoorbeeld, door een samenwerking tussen Bitrefill en Puntoexpress. Ook studenten van de Amerikaanse Wharton School kunnen hun studiekosten aftikken met cryptovaluta.

In 2014 deelde het Massachusetts Institute of Technology (MIT) al gratis bitcoin uit onder haar studenten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws