Amerikaanse studenten van Wharton School kunnen schoolgeld met Bitcoin betalen

De Amerikaanse universiteit Wharton School accepteert cryptobetalingen voor een onderwijsmodule. Hierdoor kunnen studenten hun schoolgeld betalen met bitcoin, als ze dat willen.

Schoolgeld met Bitcoin

De Wharton School is de business school van de University of Pennsylvania, een particuliere onderwijsinstelling die hoort bij de onderzoeksgroep Ivy League in Philadelphia. Ze staan bekend als een van de meest prestigieuze business-schools ter wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Wharton School is de oudste van haar soort ter wereld en het is in 1881 opgericht na een donatie van Joseph Wharton.

Deze stokoude instelling accepteert nu Bitcoin en cryptobetalingen. Bloomberg meldt dat studenten nu de cursussen over blockchain en digitale activa kunnen afrekenen met cryptocurrency's. Indirect kun je dus stellen dat de Amerikaanse universiteit nu schoolgeld accepteert in Bitcoin.

Ze verwachten jaarlijks duizenden studenten aan te trekken. De module kost $3.800. Vooralsnog is het enkel deze specifieke cursus de die daadwerkelijk met cryptovaluta kan worden aangeschaft.

De betalingen zullen worden verwerkt via Coinbase en naar verluidt kunnen studenten naast Bitcoin ook betalen met Ether en USDC.

Andere universiteiten

De Wharton School van de University of Pennsylvania is niet de eerste onderwijsinstelling die digitale activabetalingen implementeert. In 2014 deelde het Massachusetts Institute of Technology (MIT) al gratis bitcoin uit onder haar studenten.

In mei ontving de University of Pennsylvania nog $5 miljoen in de vorm van een cryptovaluta vanuit een anonieme wallet. Zij hebben dit echter direct om laten zetten naar Amerikaanse dollars.

Wharton heeft bekende namen afgeleverd. Onder andere Elon Musk, CEO van Tesla. Hij studeerde in 1997 af aan de school. Ook Arthur Hayes, bekend van derivatenbeurs BitMEX, studeerde af aan het Wharton. Hij zit momenteel in de penarie, omdat hij moet voorkomen voor het vermeend witwassen van geld op zijn beurs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!