Binance aast op Rusland

Binance wil graag uitbreiden naar Rusland. Dat zegt een manager van de grootste bitcoinbeurs ter wereld tegenover persbureau Reuters.

Ze hopen erop dat er in Rusland snel duidelijk komt over de legale status van cryptocurrency’s en dat het land ook licenties gaat afgeven aan buitenlandse partijen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Afgelopen week heeft president Vladimir Poetin de centrale bank opgeroepen beleid te maken op cryptocurrency’s en cryptobedrijven zoals beurzen en miners.

CEO Changpeng Zhao, één van de rijkste mannen in crypto, heeft in 2021 al een bezoek gebracht aan Ruslan

Nu zegt Gleb Kostarev, directeur van Binance Oost-Europa, tegen Reuters:

“Ons doel is om een ​​licentie te verkrijgen en business te maken zodra men het toelaat”. Het gemiddelde volume aan cryptotransacties ligt in Rusland nu op ~5 miljard dollar per jaar. Een interessant gegeven voor Binance, die graag klanten wil aantrekken. Over elke trade verdienen ze geld.

Kostarev zegt verder: “In Oekraïne, Kazachstan en Oezbekistan zijn ze loyaler aan cryptocurrency’s en nemen ze stappen in de richting van een vrijere markt in plaats van inperking”.

Binance is een bedrijf die in elk land aan aparte wet – en regelgeving moet voldoen. In diverse land zijn er onderzoeken gaande naar de handelspraktijken van de exchange, vooralsnog zonder ingrijpende gevolgen. Naar eigen zeggen hanteert men inmiddels strenge know-your-customerprocedures voor het accepteren van nieuwe klanten.

Recentelijk zijn ook SEPA overschrijvingen weer geactiveerd voor Nederlandse klanten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...