Reuters: Binance heeft controles voor klanten niet op orde

De klantcontrole van Binance is nog niet op orde. Dat stellen schrijvers van Reuters in een artikel over de grootste cryptobeurs.

Bij Binance kon je vanaf de start in 2017 als Nederlander vrij gemakkelijk bitcoin kopen en verkopen zonder jezelf te identificeren. Inmiddels worden de eisen steeds strenger om te voldoen aan lokale regels. Volgens Reuters is na onderzoek gebleken dat Binance nog lang niet genoeg doet om witwassen tegen te gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat je ook van regels rondom witwassen en identificatie vindt: de meeste landen hanteren strenge regels voor cryptobeurzen. Een organisatie als Binance krijgt daar mee te maken. Dat gaat ook niet meer weg voorlopig. Politici en toezichthouders wereldwijd proberen grip te krijgen op het groeiende ecosysteem rondom bitcoin.

Gesprekken

Journalisten van Reuters gingen naar eigen zeggen in gesprek met oud-werknemers van Binance. Ook adviseurs en zakenpartners zijn geraadpleegd.

Volgens het artikel werkt Binance lang niet altijd mee met verzoeken vanuit overheden. Zo zouden de Duitse politie en verschillende nationale toezichthouders geen antwoord krijgen op verzoeken rondom fraudeurs en terroristen.

De beurs heeft meerdere waarschuwingen ontvangen van regelgevers in onder andere Singapore. Japan en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Reuters stelde Binance hun eigen witwaswaarschuwing van 7 landen handmatig bij. Rusland en Oekraïne worden genoemd als voorbeelden. Op deze manier kon de beurs diensten blijven leveren in deze landen.

De crypto-uitwisseling heeft meerdere waarschuwingen ontvangen over zijn activiteiten van regelgevers over de hele wereld over zijn activiteiten, waaronder in Singapore, Japan, de Kaaimaneilanden en het VK, terwijl het vermijden van het opzetten van een wereldwijd hoofdkantoor. Volgens Reuters trad Binance in 2020 op tegen zijn eigen witwasrisico-waarschuwingen voor ten minste zeven landen. Concreet werden de beoordelingen voor Rusland en Oekraïne "handmatig" verlaagd van "extreem" naar "hoog", zodat de beurs daar diensten kon blijven aanbieden, aldus Reuters.

Binance

Binance is als bedrijf steeds vaker in het nieuws. Het handelsvolume is gigantisch en de cryptobeurs heeft klanten overal ter wereld. Door de opzet van de organisatie heeft het nog geen officieel hoofdkantoor. Ook de know-your-customer procedures laten volgens veel toezichthouders nog te wensen over.

Directeur Changpeng Zhao (CZ) reageert op Twitter. Hij verdenkt de mensen van Reuters er van dat ze de verkeerde mensen hebben gesproken. Binance is de afgelopen jaren wereldwijd vaak aangesproken door lokale regelgevers en financiële waakhonden. In veel landen voldoet het handelsplatform niet aan de lokale regels.

Binance is wel actief bezig om regelgevers het naar hun zin te maken. Dat zorgt er onder andere voor dat Binance in 2021 plotseling stopte met de ondersteuning van stortingen met iDEAL en via een bankrekening.

Lees meer over:
Binance

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer