Binance biedt Russen nog altijd diensten aan, ondanks sancties

Binance levert voorlopig nog diensten aan Russische klanten. Individuen die niet op een of andere zwarte lijst staan kunnen nog terecht bij de grootste cryptobeurs. Verschillende concurrenten sloten hun deuren voor álle Russen na een nieuw Europees sanctiepakket.

In gesprek met Cointelegraph geeft Chagri Poyraz, head of sanctions, zijn visie op de huidige situatie. Poyraz: ”Het moeilijkste gedeelte zijn de Europese sancties.” Hij geeft aan dat er geen gesprek is geweest met Europese regelgevers. In een achtste sanctiepakket is onder andere opgenomen dat men geen financiële diensten mag verlenen aan Russen, beurzen en brokers vallen daar ook onder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verschillende bedrijven namen het zekere voor het onzekere en besloten alle diensten op te zeggen.

Poyraz: “We volgen natuurlijk de Europese sancties.” Maar hij geeft ook aan dat er nog weinig duidelijkheid is. Beurzen mochten tot niet zo lang geleden nog diensten tot aan $10.000 leveren. Dat plafond is weggehaald en de limiet is nu simpelweg nul. Tenminste, dat is de interpretatie van veel mensen hier. Binance kijkt daar blijkbaar toch anders naar.

Binance is officieel niet gevestigd in Europa. Het heeft ook nog geen echt hoofdkantoor. Wel heeft het in bijvoorbeeld Italië en Frankrijk toestemming van de lokale regelgevers. Binance maakt vaak gebruik van dochterbedrijf om dit te bewerkstelligen.

Het is nu afwachten hoe dit zich blijft ontwikkelen. Voorlopig is Binance een van de weinig grote partijen die dit standpunt inneemt.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...