Volgende beurs stopt met diensten voor alle Russen

Kraken stopt met het bedienen van Russische klanten. De Amerikaanse cryptobeurs neemt deze beslissing naar aanleiding van een nieuw Europees sanctiepakket tegen Rusland.

Het volgt hiermee het voorbeeld van andere partijen in de industrie Crypto.com en Blockchain.com.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot de laatste reeks aan sanctie mochten Russen nog tot $10.000 hebben staan bij verschillende diensten, ook in Europa. Die limiet is dus weggehaald en naar nul bijgesteld. In de praktijk betekent dit dat alle Russen worden geweerd op steeds meer platformen.

Voormalig directeur Jesse Powell zei eerder nog dat hij hier niet aan mee wilde werken. Het nieuwe sanctiepakket zorgt er echter voor dat men toch overstag gaat.

Russen kunnen voorlopig wel nog hun geld opnemen. Andere diensten zullen echter niet meer worden geleverd.

Bitcoin en sancties

De meeste (nieuwe) gebruikers van bitcoin komen er mee in contact via een beurs of broker. Tegenwoordig moet je daar allerlei gegevens voor opgeven voordat je aan de slag kunt. Met deze gegevens kan men dus gemakkelijk zien wie waar vandaan komt. Je kunt worden geweerd op basis van enkel je nationaliteit.

Op het netwerk van bitcoin zelf is dit niet het geval. Het protocol kent geen identiteit, maar veel diensten vragen daar natuurlijk wel om. Het is niet bekend wat er gebeurd als je als beurs gewoon door blijft gaan en bepaalde sancties negeert.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKrakenRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...