Binance blijft groeien en zoekt naar 500 nieuwe werknemers

Binance blijft groeien en zoekt naar 500 nieuwe werknemers

Een woordvoerder van Binance vertelt dat ze sinds januari maar liefst 600 mensen hebben aangenomen. Ook heeft de beurs ondanks de cryptowinter helemaal geen plannen voor ontslagrondes.

Binance stoomt door

De woordvoerder doet deze uitlatingen aan het Engelse nieuwsmedium Cointelegraph. Ze willen zelfs eind juni nog eens 500 nieuwe werknemers aannemen. Deze uitlatingen zijn een reactie op geruchten die rondgingen dat er mogelijk een ontslagronde aan zat te komen. Dit blijkt dus pure speculatie te zijn geweest.

Ondanks dat er in de brede crypto- en ook bitcoinmarkt wél flinke ontslagrondes zijn gevallen, blijft Binance dus uitbreiden:

"Vanaf vandaag zijn we actief op zoek naar meer dan 500 functies met als doel deze tegen het einde van H1 te vervullen [...] We plannen geen ontslagen."

Momenteel heeft Binance zelfs nog 463 open vacatures op hun website staan, van bedrijfsontwikkeling, communicatie, customer service tot engineering.

Binance wil komende maanden nog eens 500 nieuwe werknemers aannemen

Groei en krimp

In januari zei CEO Changpeng Zhao ook al dat het bedrijf van plan was om in 2023 veel extra personeel aan te nemen. Ze wilden het personeelsbestand met 15% tot 30% laten groeien, volgens berichtgeving van CNBC.

Onderzoek van CoinGecko toont aan dat maar liefst 85% van de ontslagen in de cryptomarkt te wijten zijn aan beurzen. Onder andere Kraken, Gemini, Coinbase, Huobi, Blockchain.com, Crypto.com en Luno stuurden veel mensen de laan uit.

Coinbase kondigde begin januari een ontslagronde van ongeveer 950 werknemers aan, terwijl Crypto.com op 13 januari ongeveer 500 man ontsloeg.

Naar wat schijnt zijn er in januari 3.000 banen verdwenen en en februari 570. Binance lijkt niet te zijn getroffen door de malaise in de markt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Binance

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan