Binance gaat de strijd aan met PayPal met nieuw betalingssysteem

Binance, de grootste cryptocurrency beurs van de wereld, wil gaan concurreren met PayPal via een nieuw platform genaamd Binance Pay. Het zou een betaalsysteem zijn waarmee je contactloos, grenzeloos betalingen kunt doen.

Binance hoopt hiermee een graantje mee te pikken in een nieuwe markt. Het bedrijf zit eigenlijk overal in. Het is een beurs, heeft een eigen blockchain, een eigen betaalkaart en nu maken ze ook werk van een eigen betaalnetwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binace Pay

De CEO van Binance Changpeng “CZ” Zhao vertelt tijdens de Binance blockchain week dat betalingen een logische stap zijn voor zijn platform. Je kunt een bitcoin transactie ook gewoon zelf doen, maar dat is iets anders dan een betaling doen met een betaalverwerker als PayPal of in dit geval Binance.

Het lijkt simpel: betalen met bitcoin. En dat is het ook, als je weet wat je doet kun je zelfs razendsnel en spotgoedkoop betalen via het Bitcoin Lightning Network.

Toch gaat het nog niet vanzelf, nog weinig bedrijven en mensen hebben een systeem waarin bitcoinbetalingen makkelijk en handig zijn. Het zal tijd kosten tot mensen in gaan zien wat de voordelen zijn van het gebruik van bijvoorbeeld Binance Pay.

De CEO van Binance Changpeng “CZ” Zhao vertelt tijdens de Binance blockchain week dat betalingen met crypto een logische use-case is voor crypto. Toch gaat het nog niet vanzelf, nog weinig bedrijven en mensen hebben een systeem waarin crypto betalingen makkelijk en handig zijn. Het zal tijd kosten tot mensen in gaan zien wat de voordelen zijn van het gebruik van bijvoorbeeld Binance Pay.

Het idee achter Binance Pay is dat je goederen of diensten kunt betalen in crypto terwijl de ontvanger deze betaling in stablecoins ontvangt. “Op deze manier hebben bedrijven geen last van de volatiliteit van crypto”, vertelt CZ. Deze betalingen zouden moeten gebeuren vanaf een wallet op je telefoon.

Het is dus anders dan de Binance Card, een debit card dat crypto op het moment van betaling omzet in fiat. Deze kaart zou Bitcoin, Ethereum en de BUSD, de stable coin van Binance, ondersteunen.

Binance Pay staat nog in kinderschoenen. Als je de beta launch kunt vinden, kun je het proberen, grapt CZ.

Betalen met bitcoin

Binance is niet de enige die dat wil, zelfs de burgemeester van Miami zet in op Bitcoin. Francis Suarez verteld dat ze opzoek zijn naar een systeem waarin het mogelijk is voor bedrijven en inwoners betalingen te doen in voornamelijk Bitcoin. Waaronder ook bijvoorbeeld je belasting.

Ook in de sportwereld speelt Bitcoin steeds meer een rol, zo is David Barral de eerste voetballer gekocht met Bitcoin. En is Russell Okung de eerste football speler die in Bitcoin wordt betaald. Het is afwachten of de dienst van Binance voor dit soort scenario’s een goede oplossing is, maar CZ en consorten gaan het in ieder geval proberen.

Poll

Wil jij Binance Pay gebruiken?Lees meer over:
BinancePayPal