Binance gaat in Thailand samenwerken met miljardair om markt te betreden

1021 totale weergaven

Binance gaat samenwerken met Gulf Innova Company om een cryptobeurs in Thailand op de markt te brengen.

Samenwerking met bedrijf

Het bedrijf is een dochteronderneming van de Gulf Energy Development Public Company, afgekort als Gulf. Dit is dan weer eigenaar van de Thaise miljardair Sarath Ratanavadi.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gulf Energy maakte gisteren het nieuws bekend in een brief aan de Stock Exchange of Thailand. Hierin staat dat ze in Thailand een “snelle groei” verwachten van de digitale infrastructuur. Ze gaan Binance helpen om hierin stappen te zetten.

Gulf Energy heeft vorige maand Gulf Innova opgericht, precies met het doel om digitale diensten in het land te ontwikkelen. Destijds zei het bedrijf dat ze samen met partners in projecten gaan investeren.

Ook willen ze expertise bij elkaar brengen om “een digitaal platform te bouwen”. Hoewel dit allemaal erg vaag klinkt, lijkt het plan nu duidelijk: samen met Binance een cryptobeurs bouwen.

Vorig jaar werd Binance nog teruggefloten door de Thaise beurswaakhond omdat ze geen licentie hadden. Nu lijkt het bedrijf van frontman CZ een omweg te hebben gevonden.

Lokale partners

Gulf Energy geeft aan dat het zijn expertise gaat gebruiken om Binance in het land te helpen. Ze willen (lokale) bedrijven aan de cryptobeurs koppelen.

Een woordvoerder van Binance vertelt aan The Block dat de samenwerking “de eerste stap” is om kansen in Thailand te verkennen.

“Ons doel is om samen te werken met de overheid, regelgevers en innovatieve bedrijven om het ecosysteem van cryptovaluta en blockchain in Thailand te ontwikkelen.”

Binance is wereldwijd bezig om op lokaal niveau de toezichthouder aan haar kant te krijgen. Vorige maand ontving het bedrijf de eerste goedkeuring van de Centrale Bank van Bahrein om ​​cryptodiensten aan te bieden. Ook in Canada, Turkije en Indonesië opereren ze (inmiddels wel) in lijn met de regelgevers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd