Bitcoinbeurs Binance krijgt licentie in Canada

Binance heeft een licentie gekregen van de Canadese toezichthouders. Daardoor is het nu geregistreerd als 'binnenlandse entiteit', genaamd Binance Canada Capital Market.

Binance in Canada

De nieuwe dochteronderneming van de cryptobeurs opereert nu ook in het Noord-Amerikaanse land binnen de regeltjes. Daardoor zijn ze nu een Money Service Business (MSB). Het nieuws werd vandaag bevestigd door CEO Changpeng Zhao zelf:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De officiële aanvraag is op 24 december bij het Financial Transactions and Reports Analysis Center of Canada (FINTRAC) ingediend. Drie dagen later, dwars door de Kerstdagen heen, is de aanvraag op 27 december al goedgekeurd.

Met de huidige vergunning mogen ze in ieder geval tot 31 december 2024 in Canada als cryptobeurs actief zijn.

Bitcoinbeurs Binance krijgt licentie in Canada

Nieuwe 'gereguleerde' wind

Voor Binance was 2021 een jaar voor reuring, wat betreft de regelgeving. Waar ze als 'beurs met een decentraal karakter' overal tussen de regels hoopten door te glippen, liepen ze overal tegen limieten aan.

Nu het bedrijf zo groot is geworden, werden ze van alle kanten halt toegeroepen. Onder andere betalingen met SEPA en iDeal werden tijdelijk stop gezet.

Maar ook buiten de Nederlandse markt liepen ze tegen veel wrijving aan. Van Maleisië, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, Australië tot aan Zuid-Korea aan toe.

Vorige week kregen ze nog een boete van 8 miljoen lira aan de broek vanwege problemen in Turkije, waar de beurs niet voldeed aan anti-witwaswetten.

Toch doen ze wel hun best. Er zijn tal van zwaargewichten aangetrokken om alles qua regulering en compliance op de rails te krijgen. Onlangs tekenden ze nog een samenwerking met het Dubai World Trade Center.

Ook wil het bedrijf een officieel kantoor openen. Welke locatie ze hiervoor kiezen is nog niet bekend, maar er zijn al verschillende suggesties gedaan, van Ierland tot Frankrijk aan toe. Verder hopen ze binnen drie jaar Coinbase achterna te kunnen gaan met een beursgang.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsCanada