Binance stopt met bitcoin futures in Spanje

Binance stopt met bitcoin derivaten in Spanje. De grote cryptobeurs stopt met futures en andere soortgelijke producten in het land. Ze hebben simpelweg niet de juiste papieren om dit aan te bieden.

Binance is de grootste handelsbeurs in de industrie, maar moet langzaam maar zeker haar diensten aanpassen aan lokale regelgeving. In 2021 kondigde Binance aan dat zij gingen stoppen met futures in Nederland.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance wacht volgens het Spaanse La Información op de goede licenties voordat Spanjaarden weer volop aan de slag kunnen met speculeren op een hefboomconstructie. In veel landen gelden strenge regels voor het aanbieden van derivaten. Het is erg risicovolle handel waarmee je in de praktijk handelt met geleend geld.

Op de Spaanse website is de optie voor derivaten uit het menu gesloopt. Verschillende websitelinks zijn overigens nog wel gewoon beschikbaar op dit moment.

Goedkeuring in Spanje

In Spanje is (net als in Nederland) de centrale bank de toezichthouder van de bitcoin-industrie. Naar verluidt ligt er een verzoek bij de Spaanse autoriteiten.

Als je door dit soort keuringen wil komen als bedrijf, moet je je van je goede kant laten zien. Binance bood jarenlang bijna alle diensten wereldwijd aan zonder strenge identiteitscontrole. Dat lijkt voorbij nu overheden en toezichthouders grip proberen te krijgen op de industrie.

Binance lijkt wereldwijd wel mee te willen werken met de officiële instanties.

Binance in Europa

Elk Europees land heeft eigen regels. Daarnaast heb je als financiële dienstverlener ook te maken met Europese richtlijnen.

Binance heeft de eerste officiële goedkeuring binnen Europa binnen. De beurs voldoet aan de eisen van de toezichthouders in Frankrijk. Dit moet een springplank vormen voor andere aanvragen. Ook kun je binnen Europa meer diensten aanbieden als je gevestigd bent in een van de lidstaten.

Het lijkt er op dat Binance per land in Europa haar diensten gaat aanpassen. In landen als Brazilië, Turkije en de Verenigde Staten heeft Binance een nieuwe dochteronderneming. De handelsplatformen worden aangepast aan de regels in het land. Er is nog niets bekend over een eventuele officiële Europese tak van Binance.

Lees meer over:
BinanceEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...