Binance kijkt naar aankoop van bank

Cryptobeurs Binance overweegt om een traditionele bank over te nemen. Het grootste cryptohandelshuis van de wereld overweegt volgens Bloomberg een acquisitie.

Bank voor Binance?

Het bedrijf van topman CZ kijkt naar de voor- en nadelen van een dergelijke overname. Gezien het traditionele bankwezen steeds meer verweven raakt met digitale activa zou het geen gekke stap zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CEO Changpeng Zhao zegt dat het bedrijf de kloof tussen digitale activa en traditionele financiële wereld wil verkleinen. Deze uitspraken deed hij op een cryptoconferentie in Portugal.

“Er zijn mensen met bepaalde soorten lokale licenties; traditioneel bankieren, aanbieders van betalingsdiensten, en zelfs banken. We kijken naar die dingen. We willen de brug zijn tussen crypto en de traditionele, financiële wereld.”

Zhao ging door met zijn verkooppraatje met het verhaal dat de waarde van banken exponentieel zullen de stijgen als ze zich bij de diensten van Binance voegen. Volgens hem trekt de cryptobeurs veel gebruikers aan, waar dan van geprofiteerd kan worden.

“Wat we hebben ontdekt, is dat wanneer banken met ons samenwerken, wij veel gebruikers naar hen toe lokken, zodat de waardering van de bank exponentieel stijgt. Waarom zouden we er dan ook niet investeren, zodat we een deel van het eigen vermogen veroveren.”

Geld staat klaar

Eerder gaf Binance al aan dat ze ongeveer $1 miljard aan droog kruit hebben gereserveerd voor eventuele acquisities. Destijds zei Zhao dat Binance vooral naar cryptolenders keek die in moeilijkheden waren geraakt door de prijscrash van afgelopen zomer.

Eerder startte de beurs ook al een fonds van $500 miljoen om noodlijdende bitcoin miners te helpen. Ook investeerde de beurs $500 miljoen in de Twitterdeal van miljardair Elon Musk. CZ hoopt web3 en social media bij elkaar te brengen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws