'FTX stopt opnames'

'FTX stopt opnames'

De veenbrand bij FTX laait verder op. Naar verluidt heeft de cryptobeurs de opnames plots stopgezet, zo blijkt uit onderzoek van The Block.

Uit het on-chain onderzoek zou blijken dat de laatste uitgaande transactie van FTX van ~12.30 uur Nederlandse tijd dateert, ruim drie uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zijn transacties die niet op de blockchain van bitcoin hebben plaatsgevonden maar op alternatieve netwerken zoals ethereum, solana en tron.

Onderzoeksanalist Steven Zheng van The Block licht toe: 'Het lijkt erop dat FTX is gestopt met het verwerken van on-chain-opnames van ten minste hun belangrijkste wallets op ethereum, solana en tron. Dit is raar omdat er vermoedelijk nog steeds mensen wachten op hun opnames.'

De commotie is ontstaan toen Binance heeft besloten om honderden miljoenen dollars aan FTT, de exchange token van FTX, te verkopen. Volgens CEO Changpeng 'CZ' Zhao was dat nodig uit het oogpunt van risicomanagement, anderen vermoeden dat Binance hiermee druk wil uitoefenen op de financiële positie van FTX, hun voornaamste concurrent.

Wat het ook zij, de prijs van FTT is flink gedaald, net zoals de prijs van bitcoin overigens. Onder meer FTX zou bijna 20.000 bitcoin in beweging hebben gezet om juist de koers van FTX te stutten en te voorkomen dat ook zusterbedrijf Alameda Research, dat naar verluidt voor miljarden dollars aan FTT op de balans heeft, in de financiële problemen komt. Ook de hoeveelheid ether op de bedrijfsbalans zou met 97% zijn gedaald.

Een woordvoerder van FTX wil tegenover The Block niet reageren op de berichtgeving. Tijdens de laatste investeringsronde is de waarde van FTX geschat op een slordige 32 miljard dollar. Onder meer het onderwijspensioenfonds uit het Canadese Ontario heeft een minderheidsaandeel in de beurs.

Op cryptotwitter zijn er tot nu toe geen geluiden dat er sprake zou zijn van een opnamestop. Kijken we naar volumes, dan is het Binance die (opnieuw) het meeste profiteert van de commotie. Zo is er 2,8 miljard dollar volume aan perpetual futures (perps) van het handelspaar FTT/USDT.

Lees meer over:
Binance FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties