Binance Card niet langer te gebruiken voor klanten Latijns-Amerika en Midden-Oosten

Binance Card niet langer te gebruiken voor klanten Latijns-Amerika en Midden-Oosten

Cryptobeurs Binance stopt met het aanbieden van debet betaalkaarten voor Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

Einde debetkaart

De exchange deelt dit nieuws vandaag op X, voorheen Twitter. De Binance Card zal officieel op 21 september het laatst te gebruiken zijn voor klanten uit deze regio's, zo schrijft het account van Binance Customer Support op X.

Door de beurs geclaimde refunds en geschillen kunnen nog wel worden verwerkt tot 20 december 2023.

Er is geen specifieke reden gegeven voor het stopzetten van de betaalkaarten. Binance verklaart dat de impact op het klantenbestand in de getroffen regio’s minimaal zal zijn. Minder dan 1% van zijn gebruikers maakt naar eigen zeggen gebruik van deze betaalpas.

Met de door cryptovaluta gedekte betaalkaart konden gebruikers fiatbetalingen doen met een cryptobalans. De pinpas was gekoppeld aan je Binance-account, waar cryptovaluta werden omgezet op het moment dat je ergens een normale pinbetaling doet.

Deze betaling gaat namelijk gewoon via het Visa-netwerk. Eigenlijk is het dus gewoon een traditionele debetbetaalkaart met daarbovenop een crypto-fiat-wisseldienst. Alle andere diensten blijven voor Binance-klanten in deze regio's wel te gebruiken.

Voor Nederlanders kwam er eerder al een einde aan alle diensten van de beurs. De exchange heeft geen registratie voltooid bij De Nederlandsche Bank en besloot om ons kikkerlandje compleet achter zich te laten, net zoals het dat deed in België, Duitsland en Oostenrijk. Wel kreeg het onlangs twee licenties in El Salvador en één in Dubai.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Binance

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties