Binance ontkent beschuldigingen van Forbes

Binance ontkent de beschuldigingen van Forbes dat het $1,8 miljard aan onderpand van zijn klanten heeft verplaatst zonder hun toestemming.

Forbes en Binance liggen wel vaker in de clinch. Zakentijdschrift Forbes en Binance-directeur Changpeng Zhao zijn niet bepaald vrienden.

Forbes beweerde dat de klantfondsen, ofwel $1,1 miljard, werden overgebracht naar Cumberland, de cryptohandelstak van Don Wilson’s DRW. De rest van het geld zou zijn verdeeld onder andere ontvangers. Binance zou het onderpand hebben gebruikt voor “andere niet-gespecificeerde doeleinden” zonder zijn klanten hiervan op de hoogte te stellen, aldus Forbes.

Een woordvoerder van Binance heeft echter verklaard dat de on-chain-transacties die zijn gebruikt betrekking hebben op intern wallet-beheer. De dekking van de activa van gebruikers zouden niet zijn veranderd.. Hij beweerde dat de wallet-managementprocessen voor Binance-gekoppelde tokens niet altijd vlekkeloos verlopen, maar dat de processen voor het beheer van hun collateral wallets op de langere termijn zijn verbeterd en verifieerbaar zijn on-chain.

Binance’s Chief Strategy Officer, Patrick Hillman, verklaarde dat het verplaatsen van geld tussen meerdere wallets geen probleem is en een veelvoorkomende praktijk is bij het bedrijf. “Er was geen vermenging,” zei Hillman, omdat “er wallets zijn en er is een ledger.”

Het Forbes-rapport zegt dat DRW Binance heeft geholpen het onderpand om te zetten in zijn eigen Binance USD (BUSD) stablecoin. Andere ontvangers van de fondsen zijn onder meer Sam Bankman-Fried’s Alameda Research, Amber Group en Tron-oprichter Justin Sun.

Gevolgen

Zo lang er niet officieel bewezen wordt dat Binance met klantenfondsen sjoemelt, blijft het bij speculatie. Tegelijkertijd hoeven dit soort geruchten niet te kloppen om toch voor onrust te zorgen. Als Forbes gelijkt heeft dan blijft het nog afwachten. Voorlopig lijkt Binance een van de spelers die de tegenslagen in de cryptowereld kan overleven.

Lees meer over:
Binance

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...