‘Britse bank zet transacties naar Bitcoin beurzen zoals Binance en Kraken stop’

Meer dan 5 miljoen Britse klanten gaan binnenkort niet meer gebruik kunnen maken van verschillende handelsplatformen. De bank maakt zich zorgen om de vele fraudeurs die gebruik maken van deze crypto exchanges. Dat meldt The Times. Het is nog niet bevestigd door de bank in kwestie, TSB Bank.

Britse krant The Times heeft vernomen dat TSB, een grote bank, het verbod aan het voorbereiden is. De nieuwe regels zullen klanten het verbieden om geld te sturen naar handelsplatformen zoals Binance en Kraken. Twee van de grootste exchanges van het moment.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aantal scammers groeit hard

Volgens The Times hebben tussen 15 maart en 15 april 849 klanten van de Britse bank geld verloren door oplichters die gebruik maakte van Binance. Nadat ze Binance waarschuwde voor de oplichters werd er niet gereageerd. Binance claimt overigens geen enkel bericht van TSB te hebben ontvangen.

De bekendmaking van het aantal slachtoffers van oplichting met crypto zal de reputatie van bitcoin niet goed doen. De Financial Conduct Autohority heeft laten weten dat er zo’n 2,3 miljoen Britten zijn die crypto vasthouden als investering. Dat zijn er honderdduizenden meer dan vorig jaar.

Het aantal scammers en oplichtingen stijgen even hard mee, volgens de Britse autoriteiten komen er elk jaar meer slachtoffers bij die in een ‘crypto scam’ of soortgelijke val trappen. Om dit tegen te gaan opende Londen recentelijk de aanval op bitcoin advertenties, zelfs op het hoog onschuldige straatadvertenties werden verboden.

Banken geloven dat veel mensen hoge rendementen wordt beloofd door de scammers als ze geld overmaken. Na veel overtuiging gaan de oplichters nadat het geld is gestort er mee vandoor. Doordat het direct omgezet kan worden in honderden andere cryptovaluta is het onmogelijk voor banken om illegale transacties goed bij te houden.

Een duur grapje voor de TSB die een refund aan klanten die slachtoffer zijn heeft beloofd. Een woordvoerder van Binance laat weten de kwestie serieus te nemen en verantwoordelijkheid te gaan nemen om klanten te beschermen van scams.

De grote vraag is: is een verbod de juiste oplossing? Waarschijnlijk niet. Toch grijpen sommige financiële dienstverleners naar dit soort maatregelen.

Lees meer over:
Binanceoplichtingscam