“Binance trekt zich terug uit Oostenrijk”

Binance heeft zijn vergunningsaanvraag bij de financiële toezichthouder in Oostenrijk ingetrokken. Dat meldt het nieuwsplatform FinanceFWD.

Naar aanleiding van het nieuws heeft The Block contact opgenomen met Binance, maar een woordvoerder van de grootste cryptobeurs wil verder geen toelichting geven. “Onze huidige focus in Europa is ervoor te zorgen dat we volledig voldoen aan de vereisten van MiCA [Markets in Cryptoassets] wanneer deze eind volgend jaar wordt geïmplementeerd.”

Binance heeft de aanvraag al in een veel eerder stadium ingetrokken, volgens bronnen rondom de kwestie. Naar verluidt heeft de Oostenrijkse toezichthouder achter de schermen druk uitgeoefend. Het bedrijf heeft vorig jaar Binance Austria GmbH opgezet, met als doel een licentie te verkrijgen voor de dochteronderneming.

De cryptobeurs van Changpeng Zhao en consorten verlaat een aantal Europese markten, waaronder Nederland, Cyprus en het Verenigd Koninkrijk. Ook de toezichthouder in België heeft Binance gesommeerd het land te verlaten. Ook is het cryptobedrijf in een juridische strijd verwikkeld met zowel de U.S. Commodity Futures Trading Commission als de U.S. Securities and Exchange Commission.

Lees meer over:
BinanceOostenrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...