Binance wil cryptobank Voyager opkopen

Binance wil cryptobank Voyager opkopen

Binance.US, de Amerikaanse dochter van Binance.com, wil de failliete cryptobank Voyager Digital opkopen. Dat meldt Coindesk, die zich baseert op enkele anonieme bronnen dichtbij deze zaak.

Binance had eerder 50 miljoen dollar nog over voor Voyager, maar verloor de deal van FTX.US, die Voyager vorige maand nog kocht. Maar zoals bekend is de FTX Group, waaronder FTX.US ook toebehoort, in een faillissementsprocedure verzeild geraakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn meer kapers op de kust om Voyager te kopen zoals Wave Financial en handelsplatform CrossTower. Voyager, opgericht in 2019, fungeerde als een cryptobroker waar klanten rente konden trekken.

Ze kwamen echter in de problemen omdat handelaar Three Arrows Capital een lening van 650 miljoen dollar niet meer kon terugbetalen. Het ging destijds om 15.250 bitcoin en $350 miljoen aan USDC die Voyager nog tegoed had. 3AC was op zijn beurt in de problemen gekomen door het ineenstorten van Luna.

FTX.US heeft 5 miljoen dollar aanbetaald om Voyager over te nemen, een bedrag dat nu door een derde escrow-partij bevroren is. Ook zou er nog 3 miljoen dollar aan activa van Voyager bij FTX.com staan, en het is onduidelijk óf en wanneer die vrijkomen.

Het is de vraag wie de winnende bieder wordt, Binance kan bogen op een solide financiële basis.

Lees meer over:
Amerika Binance VS FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties