Binance wil cryptobank Voyager opkopen

Binance.US, de Amerikaanse dochter van Binance.com, wil de failliete cryptobank Voyager Digital opkopen. Dat meldt Coindesk, die zich baseert op enkele anonieme bronnen dichtbij deze zaak.

Binance had eerder 50 miljoen dollar nog over voor Voyager, maar verloor de deal van FTX.US, die Voyager vorige maand nog kocht. Maar zoals bekend is de FTX Group, waaronder FTX.US ook toebehoort, in een faillissementsprocedure verzeild geraakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn meer kapers op de kust om Voyager te kopen zoals Wave Financial en handelsplatform CrossTower. Voyager, opgericht in 2019, fungeerde als een cryptobroker waar klanten rente konden trekken.

Ze kwamen echter in de problemen omdat handelaar Three Arrows Capital een lening van 650 miljoen dollar niet meer kon terugbetalen. Het ging destijds om 15.250 bitcoin en $350 miljoen aan USDC die Voyager nog tegoed had. 3AC was op zijn beurt in de problemen gekomen door het ineenstorten van Luna.

FTX.US heeft 5 miljoen dollar aanbetaald om Voyager over te nemen, een bedrag dat nu door een derde escrow-partij bevroren is. Ook zou er nog 3 miljoen dollar aan activa van Voyager bij FTX.com staan, en het is onduidelijk óf en wanneer die vrijkomen.

Het is de vraag wie de winnende bieder wordt, Binance kan bogen op een solide financiële basis.

Lees meer over:
AmerikaBinanceFTXVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...