Bitcoin als wettig betaalmiddel in Mexico? Senator dient wetsvoorstel in

De Mexicaanse senator Indira Kempis heeft een wetsvoorstel ingediend om bitcoin in Mexico te legaliseren. De reden hiervoor is omdat het nogal is voor inwoners van het Centraal-Amerikaanse land om toegang te verkrijgen tot financiële producten.

Wetsvoorstel

De Centrale Bank van Mexico verzet zich tegen de integratie van bitcoin in het financiële systeem van het land. Daarom heeft Indira Kempis een wetsvoorstel opgesteld om burgers tegemoet te komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze wil een ‘monetaire wet’ van Mexico wijzigen en uiteindelijk van bitcoin een wettig betaalmiddel maken. Eerder was de senator al in El Salvador om te kijken hoe het buurland met bitcoin omgaat.

In het document dat op 28 juni aan het parlement is voorgelegd staat het volgende:

“Het is een hervorming van de wet door een toevoeging aan artikel 2 van de monetaire wet van de Verenigde Mexicaanse Staten en luidt als volgt:

artikel 2 – Bitcoin (BTC) zal worden beschouwd als een wettig betaalmiddel in de Mexicaanse Republiek.”

Bitcoin als wettig betaalmiddel in Mexico? Senator dient wetsvoorstel in

Als je de Spaanse taal machtig bent, kun het het voorstel op de overheidswebsite teruglezen.

Overigens moet je je wel iets anders voorstellen bij dit wetsvoorstel, vergeleken met die van president Bukele van El Salvador. Laatstgenoemde heeft een overgrote meerderheid in het parlement. Voor Kempis is dat wel anders.

De politica is aangesloten bij de partij genaamd Movimiento Ciudadano. Sinds 1 september 2018 is ze senator van het Congres van de Unie die de staat Nuevo León vertegenwoordigt. Haar partij, die bekend staat als de burgerbeweging, kreeg in 2018 slechts 1,7% van de stemmen.

Financiële inclusie

Mexico is een van de minst opgeleide en financieel inclusieve landen van het continent. Meer dan 67 miljoen mensen in Mexico hebben nog steeds geen toegang tot een bankrekening, wat neer komt op 56% van de bevolking.

Evenzo heeft slechts 68% van de Mexicanen toegang tot financiële educatie. Het houdt mensen tegen om de juiste beslissingen te nemen over sparen, hypotheken of het omgaan met krediet.

De centrale bank is intussen bezig met de ontwikkeling van een digitale peso, zijn eigen Central Bank Digital Currency (CBDC).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmexico