‘Bitcoin bedrijf Bitfury is minstens 1 miljard dollar waard’

Bitcoin mining gigant Bitfury ‘uit’ Amsterdam wil naar de beurs. De beursgang zou van de fabrikant het grootste bitcoin bedrijf van Europa maken.

De Britse krant Telegraph breekt het nieuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitfury naar de beurs

De fabrikant van mining machines, in 2011 mede opgericht door de Let Valery Vavilov, heeft Deloitte als adviseur aangetrokken om de beursgang te begeleiden. De notering moet binnen twaalf maanden afgerond zijn.

Een van de investeerders in het concern is de bekende Amerikaanse hedgefondsmanager Mike Novogratz van Galaxy Novogratz.

In maart dit jaar heeft Bitfury haar Amerikaanse activiteiten afgesplitst in een nieuw fusiebedrijf met de naam Cipher Mining.

Deze is inmiddels genoteerd aan de Nasdaq beurs en heeft een bedrijfswaarde van ~2 miljard dollar.

Het is onbekend welke beurs Bitfury gaat kiezen. De keuze lijkt te gaan om de AEX of de London Stock Exchange.

Naast Amsterdam als hoofdkantoor heeft Bitfury ook nog kantoren in onder meer Noord-Amerika, Rusland, Hong Kong, Zuid-Korea, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Hut 8

Het persoonlijke vermogen van Vavilov werd door zakenblad Forbes eerder geschat op tussen de 500 en 700 miljoen dollar, maar door de stijgende bitcoin prijs ligt dat inmiddels hoger.

Saillant feitje is dat de Nederlander Marc van der Chijs samen met enkele managementleden bitcoin mining firma Hut 8 heeft opgericht. Maar deze is niet meer gebonden aan Bitfury als toeleverancier van mining apparatuur.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitfurymining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...